PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La temperatura de l’agost se situa dos graus per sobre de la mitjana

El CENMA constata un mes amb precipitacions de «caràcter tempestuós» que, a més, han estat «deficitàries a tot el territori»

Per EL PERIÒDIC

L'agost ha estat un mes càlid
L'agost ha estat un mes càlid | CENMA
La calidesa i el temps marcadament sec que es van registrar sobretot a la meitat sud del país durant el mes de juliol, van tenir continuïtat durant el d’agost. Així ho van constatar ahir el Servei Meteorològic i el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA) a través de la publicació del butlletí climàtic del mes passat, en què ambdós departaments qualifiquen el darrer període mensual de «càlid» i «sec».

«L’agost ha estat càlid arreu del país», assegura el Butlletí Cimàtic, fins el punt que es van registrar «anomalies que s’han situat al voltant dels 2ºC» del que és normal el mes d’agost.

Van contribuir d’aquest increment dels termòmetres fenòmens com «l’arribada d’una massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica», entre els dies 23 i 28. No obstant, el dia en què més es va fer notar la calidesa va ser el dia 3, quan es van assolir els 34,5 graus.

Cau un 50% la precipitació/ «La precipitació ha estat deficitària al conjunt d’Andorra amb una anomalia de precipitació inferior al 50%», segons van poder apreciar els departaments de meteorologia i d’estudi de les muntanyes a través de les dades recopilades a les estacions de FEDA d’arreu del país. Les informacions recopilades diàriament mitjançant els sis aparells denoten que, tal com es revela a l’informe, el passat mes d’agost no es va arribar a «acumular ni la meitat de precipitació» que, habitualment, cau a Andorra en aquest període de l’any.

A més d’escasses, les pluges de les darreres setmanes van estar «marcades pel caràcter tempestuós» i es van  definir per «ser deficitàries a tot el territori», i no només a la meitat sud com havia succeït la primera part de l’estiu. De fet, i tal i com es posa de rellevància a la publicació, «només s’han produït dos episodis tempestuosos rellevants, coincidint amb entrades d’aire fred en alçada». Amb tot, la situació a propiciar el perill d’incendi forestal fos extrem al sud del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT