PUBLICITAT

Andorra La Vella

‘Don Francisco de Zamora’ clou la temporada de teatralitzacions

El centre històric de la capital ha actuat com a escenari de l’obra

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la visita teatralitzada ‘Don Francisco de Zamora’.
Un moment de la visita teatralitzada ‘Don Francisco de Zamora’. | ANA / B. N.
La darrera visita teatralitzada d’Andorra la Vella, Don Francisco de Zamora, va acollir dissabte al vespre prop d’una vintena de persones que es van desplaçar fins als carrers del centre històric de la capital per veure la funció representada pels actors de la companyia Somhiteatre, segons informa l’ANA. 
 
Així, amb aquesta obra es va posar el punt final a la temporada d’itineraris guiats per Andorra la Vella, els quals, a banda de mostrar les visites teatralitzades Don Francisco de Zamora i Viatge a través de la història i les llegendes, han permès descobrir altres espais com l’Anella Verda o la vall de Santa Coloma. Així com l’església de Sant Esteve i diferents bordes de l’època. A més, durant la visita tots els assistents també van poder descobrir el tradicional Ball del Contrapàs i, fins i tot, animar-se a ballar-lo.
 
Recreació històrica / En aquest sentit, l’actor Joan Hernàndez, va explicar durant la darrera representació que l’objectiu, en aquest cas de Don Francisco de Zamora, és oferir una recreació històrica a partir de les referències que l’any 1788 el jutge espanyol Francisco de Zamora va anotar, després de passar tres dies al Principat, en el Diari de viatge. 
 
Així, Hernàndez va destacar que com a actors «hem gaudit molt amb aquest tipus de visites», ja que tal com va explicar, «aconsegueixes fer partícip al públic de la vida d’un personatge d’abans de 1800. És un viatge al passat».
 
Altres itineraris / Quant a la resta d’itineraris guiats, tant el recorregut pel Centre Històric com l’itinerari per la vall de Santa Coloma s’han organitzat diàriament, mentre que el recorregut Art al carrer s’ha ofert els dilluns, dimecres i dissabtes i la sortida a l’Anella Verda els dimarts, dijous, divendres i diumenges. 
 
Pel que fa a les visites teatralitzades, la sortida Viatge a través de la història i les llegendes s’ha representat durant el juliol i l’agost, mentre que l’itinerari Don Francisco de Zamora s’ha representat entre l’agost i setembre. 
 
A més, per tal de millorar l’oferta i dotar de més complementació les activitats, una de les principals novetats d’enguany ha estat la incorporació de guies professionals en lloc d’estudiants com s’havia fet anteriorment. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT