PUBLICITAT

canillo

Els liberals reprenen el curs polític «expectants»

En paral·lel a «les darreres notícies», UE i sanitat centren l’agenda

Per m.c.

El conseller general liberal, Jordi Gallardo.
El conseller general liberal, Jordi Gallardo. | Tony Lara
Avui s’engega la primera setmana d’activitat política després d’un mes d’agost d’aturada per unes vacances estivals de les que els parlamentaris de Liberals d’Andorra (Ld’A) tornen amb les idees clares al respecte de què és el que, durant el darrer quadrimestre de l’any, ha de centrar els debats al si del Consell: Unió Europea i sanitat. Sense deixar de banda, però, les notícies sorgides el darrer més al voltant de Banca Privada d’Andorra i arrel de les quals es mantenen a l’expectativa.
 
El conseller general liberal Jordi Gallardo defineix l’ànim de l’agrupació a qui representa al parlament com a «expectants per totes les informacions que han anat sortint aquest mes d’agost». El president suplent del grup majoritari a l’oposició fa referència a la denúncia, per part dels Cierco, de les coaccions patides des d’Espanya per tal que revelessin informació bancària dels Pujol i sobre la coneixença d’aquests fets al Govern. «De confirmar-se tot plegat estaríem en una situació greu per a la sobirania del país», avisa el polític. Amb tot, va considerar que tant «Govern com el grup parlamentari demòcrata» haurien d’explicar «fins a quin nivell estaven informats» i «per què mai no van donar a conéixer els fets».
 
Gallardo, que va advertir que aquests fets «marcaran l’agenda política se’ns dubte», va lamentar que «sovint aquestes qüestions fa que els esforços es desviïn d’altres temes importants». Així, el parlamentari va fer referència als dos punts als que «la tardor ha d’estar enfocada en clau interna».
 
L’estiu no ha fet que els liberals es replantegin la participació del pacte intern per la UE: «hem intentat complementar la informació que el Govern no ha volgut facilitar-nos» i que demostra, a més i juntament amb la sortida d’SDP de les negociacions, «que aquest pacte no té sentit». Al respecte del pacte sobre sanitat i davant la intenció d’Álvarez Marfan de tirar la reforma endavant «sí o sí», Gallardo assevera que «és la tònica a què ens tenen acostumats: fan molts gestos de cara a la galeria però al final es tanquenen banda. A aquest respecte, el membre de Ld’A agraïa la invitació del Govern a participar del pacte sobre sanitat però apuntava la necessitat «d’estudiar bé» l’esborrany que se’ls ha entregat, abans. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT