PUBLICITAT

Andorra la Vella

Albicy es mostra ambiciós per poder classificar-se pels play-off

El base francès agraeix la confiança del tècnic i assegura que la seva adaptació a l’equip està sent bona

Per JOAN JOSEP BLASCO

De Matha, amb la samarreta del MoraBanc que portava el seu nom juntament amb Albicy i Aixàs.
De Matha, amb la samarreta del MoraBanc que portava el seu nom juntament amb Albicy i Aixàs. | Albert Martín
Andrew Albicy és el primer jugador francès en formar part de la plantilla del BC MoraBanc Andorra. El club va pensar que l’ocasió s’ho valia per presentar-lo amb tots els honors, a l’embaixada del seu país d’origen. El base es mostra ambiciós, com la resta de nouvinguts a l’entitat, ja que li han posat al davant un projecte per assolir reptes que en les dues temporades anteriors a la Lliga Endesa no es van aconseguir.
 
L’embaixadora francesa, Ginette de Matha, va exercir d’amfitriona en la trobada. Albicy té molt clar que és el que vol aconseguir en aquesta etapa que engega: «L’objectiu és jugar els play-off i la Copa del Rei. Tenim un grup que ho pot intentar. Aconseguir això seria molt maco». En les seves primeres setmanes al Principat, després d’un bon grapat d’entrenaments i disputar els primers partits amistosos de pretemporada, el jugador assegura que «des del primer moment tot està anant molt bé, l’acollida ha estat molt bona i només puc donar les gràcies fins ara. Andorra em seguia des de fa temps i van fer el que calia per convèncer-me de venir», recordant que l’entrenador, Joan Peñarroya, li va posar els ulls a sobre anys enrera quan era ajudant al cos tècnic de la selecció espanyola sub-20 quan van jugar un Europeu de la categoria.
 
Pel que fa a l’equip, destaca que «tenim un bon grup amb joventut i amb experiència. L’ambient fins ara és molt bo. Quan marxes a jugar a l’estranger pots tenir sempre dubtes sobre això i aquí tot va molt bé. Tothom es parla, quedem per menjar plegats. Tot és molt agradable i espero que vagi així tota la temporada».  Albicy és una de les cares noves que han arribat al MoraBanc, que aquest estiu ha patit una reconversió important. Aquest és un aspecte que no veu com un handicap: «Diuen que canviar molts jugadors cada temporada no és bo però sembla que és el que calia. En pretemporada hem de trobar les nostres afinitats sobre la pista. De moment tot va bé. Hi ha molts equips que també han canviat molts jugadors o sigui que estaran amb el mateix problema que nosaltres. En tot cas, no serà una excusa per a nosaltres».
 
És nou al país i fins ara tot el que està vivint és positiu: «Andorra és molt maco i fa calor, almenys de moment. La vida aquí és tranquil·la, simple i això m’agrada. És tot molt familiar i tothom coneix tothom. La gent s’ajuda força. Estic molt bé aquí i estic amb moltes ganes».
 
Qui també té bones sensacions tot i que l’equip es troba en plena fase de formació és el president,Gorka Aixàs. El dirigent posa ènfasi en què s’hagi confeccionat una plantilla que «tingués el que havia faltat la temporada passada, una grapa i ambició que no vam tenir en algun moment», i que no va permetre millorar números de l’any del retorn a l’ACB. Després dels primers passos que s’han anat donant «estem veient d’una setmana a una altra que l’equip millora», però a dia d’avui encara és aviat per «treure conclusions». La petita revolució a la plantilla es va realitzar per suplir tot el que va mancar en el passat. Amb els que han arribat aquest estiu «l’esperit i la gana ja la notem a aquestes alçades de la pretemporada», el que anima a mantenir «la màxima il·lusió per fer alguna cosa més» que les últimes dues temporades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT