PUBLICITAT

Andorra La Vella

La bicicleta, un tema pendent al Principat

Sasplugas creu que la mobilitat ciclista s’ha deixat apartada, però confia que en un futur serà un transport molt usat pels ciutadans / Andorra la Vella tindrà enllestit el carril bici en dos mesos

Per ESTEFANIA GRACIA

Presentació de les Jornades de la Mobilitat Elèctrica, ahir.
Presentació de les Jornades de la Mobilitat Elèctrica, ahir. | COMÚ ANDORRA LA VELLA
El trànsit és el principal problema de la qualitat acústica d’Andorra. Un fet que queda palès en el darrer balanç acústic que va fer el Ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat on s’evidencia que al 2015 «prop d’una quarta part de les estacions (el 22%) van presentar una qualitat dolenta o molt dolenta». A més, «cinc de les set parròquies han patit un augment de la contaminació acústica».  
 
Per posar solució a aquest problema, entitats com l’Automòbil Club, el Govern, el Centre Andorra Sostenible o FEDA treballen per donar a conèixer diferents opcions de mobilitat. Una d’elles és el vehicle elèctric, com ja s’ha pogut comprovar en els darrers mesos, però a banda d’aquest hi ha una altra bona opció: la bicicleta, i més en concret, la bicicleta elèctrica. Tot i ser un mitjà de transport assequible i molt sostenible, el secretari general de l’Automòbil Club, Antoni Sasplugas, creu que la mobilitat en l’àmbit de la bicicleta és «un tema greu i pendent a Andorra. Per ara s’ha deixat apartat», i tot i que s’ha donat molt èmfasi al cotxe elèctric, la bicicleta s’ha «apartat». 
 
De totes maneres, Sasplugas creu que el Principat té els mitjans i ubicacions adients per anar a treballar o a estudiar amb bicicleta. «Actualment a Andorra es va amb el cotxe a tot arreu i s’ha de canviar una mica aquesta mobilitat». I si no és així, «cal intentar anar cap al model de cotxe més sostenible i curós amb el medi ambient».A més, des d’Anem Electric, Gustavo Prodoprigora matisa que cada cop més les empreses opten per tenir les bicicletes elèctriques com a transport. 
 
Carril bici a la capital / Per incentivar més aquesta mobilitat sostenible el Comú d’Andorra la Vella obrirà «en uns dos mesos», segons va matisa el conseller de Medi Ambient i Innovació del comú, David Astrié, un carril bici per la parròquia que tindrà uns cinc quilòmetres de llargària. A més, el Govern segueix treballant en el projecte de bicicletes elèctriques com a mitjà de transport públic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT