PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un policia nega haver revelat dossiers secrets

L’acusat s’enfronta a un any condicional i tres d’inhabilitació

Per marisa da costa

| TONY LARA
Un home s’enfronta a un any de presó condicional, més tres d’inhabilitació del càrrec, per un presumpte delicte de revelació de secrets amb l’agreujant de tractar-se d’un funcionari. És el cas d’un agent del cos de Policia que ahir va negar les acusacions davant del Tribunal de Corts. La vista oral també girava entorn del joier que presumptament li hauria demanat la informació confidencial al policia. En aquest cas, la fiscalia sol·licita interposar una sanció administrativa de 2.000 euros.
 
Els fets van tenir lloc el setembre del 2012. La demandant, aleshores en situació de recerca de feina, va realitzar una primera entrevista de feina amb el soci d’una joieria que semblava haver de conduir a un segon encontre per tancar el contracte. Per contra, tal com va asseverar la dona ahir, durant la segona reunió el joier li va negar el lloc; va justificar-se tot mostrant «un bloc de documentació» amb «el símbol de la Policia». Dita informació remetria a un cas relacionat amb productes estupefaents esdevingut el 2003, així com també parlaria, segons va assegurar, sobre els seus pares i germana, menor d’edat aleshores. 
 
L’acusació/ El ministeri fiscal, basant-se en les declaracions de la denunciant i en el registre d’entrada a la fitxa policial de la susdita per part de l’agent processat, considera provat que hauria estat l’autor de l’entrega de la informació – «secreta i confidencial»– al joier: ambdós van reconèixer haver sopat plegats la nit anterior a l’entrevista de feina, assegurant ser amics de temps enrere.
 
Lliure absolució/ «És la paraula d’un contra la de l’altre», va argüir la defensa del policia. Tant l’agent com el joier van negar haver-se trobat amb l’ànim d’intercanviar-se documents. Aquesta negativa sumada a la impossibilitat de provar que l’empresari comptés amb la documentació, va portar la defensa dels acusats a demanar-ne la lliure absolució. Entre els arguments esgrimits per desvirtuar les acusacions de la demandant, els lletrats van provar que el 2012 les fitxes policials eren impreses sense membret. A més, van ressaltar la inexistència de proves objectives més enllà de l’acusació de la dona i van sustentar-se en la inexistència d’indicis, la incongruència de les declaracions i la possibilitat de «venjança» per fomentar la demanda d’absolució. El veredicte es coneixerà el proper novembre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT