PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sistema espanyol contractarà auxiliars de conversa

L’objectiu és millorar l’aprenentatge de llengües com l’anglès

Per L. R

Marín talla la cinta d’inauguració amb l’ambaixador Jaume Gaytan.
Marín talla la cinta d’inauguració amb l’ambaixador Jaume Gaytan. | MARICEL BLANCH
El secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats del Govern espanyol, Marcial Marín, va explicar ahir que volen introduir auxiliars de conversa per reforçar l’aprenentatge d’idiomes com l’anglès, el francès i el català. Les declaracions van tenir lloc en motiu de la inauguració oficial de l’escola Maria Moliner, el centre d’educació integrat del sistema educatiu espanyol amb seu a La Margineda i a l’avinguda Fiter i Rossell. A l’acte també hi van assistir l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, el director general d’Avaluació i Coordinació territorial del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports del Govern d’Espanya, Jose Luís Blanco, l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytan, i el director de Sistemes Educatius i Serveis Escolars del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Marc Jover. 
 
En aquest sentit, Marín va destacar la feina dels professors i va confirmar que el nombre de docents, que actualment és d’uns 80, es mantindrà i va augurar que fins i tot es podria incrementar si el nombre de matrícules creix. 
 
Marín va considerar que el nou centre d’educació integrat demostra «el compromís de permanència i millora» del sistema. Es tracta «d’un projecte d’èxit», va assegurar, tal i com demostra «l’increment d’alumnes sobretot a primària i també a batxillerat». 
 
Per la seva banda, Jover va posar de relleu el compromís adquirit amb la inauguració d’aquest centre, així com la voluntat per part d’Andorra de continuar disposant dels tres sistemes educatius: l’andorrà, el francès i l’espanyol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT