PUBLICITAT

Andorra la Vella

‘Wolves’, seleccionat per al Festival de Cinema de Sitges

El treball de Rodríguez compatirà en la Secció Oficial de gènere fantàstic

Per l.r.

La directora de Màrqueting i Comunicació de MoraBanc, Mireia Maestre, i el director de cinema Álvaro Rodríguez.
La directora de Màrqueting i Comunicació de MoraBanc, Mireia Maestre, i el director de cinema Álvaro Rodríguez. | Maricel Blanch
El curtmetratge Wolves, dirigit per Álvaro Rodríguez i protagonitzat per Isak Férriz, competirà a la Secció Oficial de gènere fantàstic (Official Fantastic) del 49è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que se celebrarà a Sitges del 7 al 16 d’octubre. Així ho va anunciar ahir en roda de premsa el director del treball cinematogràfic notablement emocionat per la notícia. La nominació, va confessar, «era com un somni i ens ha sortit més que bé».
 
El director andorrà va posar en relleu que es tracta d’una secció qualificadora d’Oscars, Goya i Méliès d’Or, en cas de cintes europees. Això significa que el guanyador d’aquesta categoria entra en preselecció per aquestes famoses entitats. Amb tot, Rodríguez va apuntar que «no creiem que sigui un curt competitiu, estar allà ja és molt». Per ara, encara es desconeix amb quins altres curtmetratges competirà Wolves i quina serà la data de la seva presentació a Sitges. 
 
El treball, que compta amb el suport de MoraBanc, està ambientat a la Segona Guerra Mundial i explica la història d’Arthur (Isak Férriz), un pilot de la Reial Força Aèria britànica, que fuig camp a través després d’estavellar el seu avió. Durant la seva lluita per sobreviure es toparà amb alguna cosa més que enemics alemanys. El jove director va exposar que el projecte va començar com un exercici a l’escola de cinema i que va anar creixent amb el temps. La mort del seu pare, va afegir, va ser un punt d’inflexió per Rodríguez, ja que certes persones «em van demostrar que llops ho som tots i que mai t’esperes per on te’n pot sortir algun». 
 
A més d’estar presents al Festival de Sitges, Wolves ja ha estat seleccionat en prop de 30 festivals, 16 dels quals ja han estat anunciats, de 18 països diferents. Per ara, els indrets on el treball s’ha pogut veure o es podrà veure en els propers mesos són Andorra, Colòmbia, Estats Units, Índia, França, Espanya, Argentina, Uruguai, Mèxic, Paraguai, Armènia, Albània, Índia, Suïssa, Itàlia, Regne Unit, Macedònia i Romania. 
 
Rodríguez també va recordar que el curtmetratge compta ja amb tres guardons: premi del Públic al Festivall Ull-Nu que té lloc al Principat, el premi Platí al Atlanta Horror film Awards, a Atlanta, Estats Units, i premi a la millor Fotografia al Pink City International Short Film Festival a Jaipur, Índia. Per tot, el director es va mostrar orgullós «d’haver fet història per al cinema i per a al cultura en general d’Andorra». 
 
Entre els membres de l’equip també hi ha altres representants andorrans com la il·lustradora Carol Garrido, encarregada de la realització dels Storyboards, els actors Isak Férriz i Hèctor Mas que també col·labora en el projecte com a membre de l’quip de fotografia, la música cor a càrrec de Miguel Espinosa i Carlos Lozano o el disseny gràfic per part d’en Xavier Bobet. 
 
Preparant el segon/ Álvaro Rodríguez va parlar també del segonc curt que «ja està en marxa». Malgrat que encara no hi ha data per començar a gravar, el director va anunciar que «és molt gros» i que actualment s’està acabant d’enllestir la primera versió del guió. 
 
El nou projecte serà també un curtmetratge de ficció però en aquesta ocasió la seva duració serà superior, d’uns 25 minuts, i abordarà la temàtica dels fantasmes amb els passadors del Pirineu de fons. Pel que fa al pressupost, Rodríguez va detallar que el nou treball requereix de més diners perquè hi haurà «efectes especials importants». 
Quant als actors que hi participaran, el jove director va manifestar que estaria encantat de poder tornar a comptar amb l’andorrà Isak Férriz. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT