PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gaytan assegura que la relació amb Espanya «és molt bona»

L’ambaixador d’Andorra a Espanya diu que, per ara, no s’han confirmat els fets

Per LÍDIA RAVENTÓS

L’ambaixador Jaume Gaytan.
L’ambaixador Jaume Gaytan. | ANA / J.R.
L’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytan, va assegurar ahir en declaracions als mitjans de comunicació que les darreres notícies que demostrarien les presumptes coaccions i amenaces de l’Estat espanyol a membres de Banca Privada d’Andorra (BPA) per aconseguir informació de la família Pujol i altres polítics relacionats amb el procés independentista català no ha afectat a les relacions entre l’Executiu espanyol i l’andorrà.

«La relació entre els governs és molt bona i es mantindrà així», va apuntar Gaytan subjectant que «així ho demostren les reunions que hi ha hagut a nivell ministerial, la visita que va fer el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquí a Andorra fa un any i escaig, la ratificació del conveni de no doble imposició, el suport que dóna el Govern espanyol igual que el francès a tot el procés d’aproximació a la Unió Europea, entre d’altres».

L’ambaixador va insistir en què «la relació està en un moment molt bo i confio que així continuï». I va afegir que, per ara, els fets no es poden demostrar. «No hi ha res que es pugui confirmar», va manifestar, i per tant, al seu entendre, encara no és el moment de fer declaracions al respecte.

Per Gaytan, les suposades amenaces que, de confirmar-se, haurien també desencadenat un delicte de revelació de secrets per part d’alguns dels dirigents de BPA, «no és una qüestió governamental, sinó que es tracta d’una qüestió  més aviat de la Justícia». «La premsa fa la seva feina, i és normal. Deixem que la Justícia faci també la seva i nosaltres farem la nostra», va concloure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT