PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra reforça la davantera amb el golejador Kike Espinosa

Té una llarga experiència a Tercera Divisió i amb la seva arribada l’equip espera no tenir problemes ofensius

Per JOAN JOSEP BLASCO

Espinosa i Gil encaixen les mans en la presentació del jugador valencià.
Espinosa i Gil encaixen les mans en la presentació del jugador valencià. | J.J.B.
La temporada es preveu llarga i la nova directiva de l’FC Andorra no vol repetir problemes del passat. Vol comptar amb una plantilla àmplia i de garanties, per tenir un nombre d’efectius per ser competitius durant tot el curs. I per aportar gol arriba el davanter alacantí Kike Espinosa, amb una llarga trajectòria a la Tercera Divisió. És el referent ofensiu que buscava l’entitat per tenir les màximes aspiracions a la Primera Catalana.
 
Ahir el club el presentava, tot i que ja va debutar diumenge passat al camp del Girona FC B. Va sortir a la segona part i en el tram final del matx va ser objecte d’un clar penal del qual l’àrbitre se’n va desentendre i va decidir no xiular-lo. Té 29 anys i les últimes tres temporades les ha jugat a l’Orihuela CF, de la Tercera Divisió. A la mateixa categoria havia jugat anteriorment a la UD Talavera, Torrellano CF i Talavera CF. Fins i tot va arribar a donar el salt a la Segona B a les files de la Real Sociedad Deportiva Alcalá. També havia jugat a l’Hércules CF B en la seva etapa formativa.
 
Entre les incorporacions de l’estiu hi havia la tornada al club de l’internacional Aaron Sánchez, però durant la pretemporada s’ha produït una greu lesió al genoll que l’ha fet passar per quiròfan i que no el permetrà tornar als terrenys de joc fins el mes de març de l’any vinent. I per suplir aquesta carència, ja que fins ara només hi ha la figura de Roy com a davanter centre pur, arriba Espinosa, que està convençut d’haver encertat en venir al Principat per tot el que li van presentar, passant per davant d’altres conjunts. «Tenia vàries ofertes, però no m’ho vaig pensar massa. S’estan fent bé les coses, és un projecte apetible, on es poden fer grans coses», afirma l’alacantí, remarcant que «m’havien parlat que s’estava fent un molt bon projecte».
 
Divendres de la setmana passada realitzava el primer entrenament i coneixia als seus companys. Dos dies després debutava a Girona com a tricolor. «Hi ha un equip molt competitiu i l’altre dia ho vam demostrar», assegura el davanter, subratllant que «el nivell és bastant alt. Crec que l’equip va competir molt bé d’inici fins el final. Tenim molt marge de millora». La seva experiència a la Tercera Divisió la vol aportar ara a Andorra. Va arribar a jugar fins a Segona B i trobar-se ara en una Primera Catalana no suposa per a ell cap pas enrera en la seva carrera esportiva: «El nivell és molt similar a la Tercera Divisió, se sembla molt».
 
Espinosa és conscient del perquè se l’incorpora. «Puc aportar treball, velocitat, verticalitat i sobretot gol, que és pel que se m’ha fitxat», i amb els que marqui i els de la resta de jugadors tricolors confia en assolir els reptes plantejats: «Hem d’anar pas a pas i a partir d’aquí veurem on som capaços d’arribar. L’objectiu és estar a dalt». La temporada passada Justo Ruiz no es cansava de repetir que a part de la qualitat dels seus futbolistes, la pinya i l’ambient que formaven la plantilla era el secret de l’èxit. Espinosa ratifica en aquests dies que porta al país les paraules del tècnic. «El vestidor és el més important i m’he emportat una sorpresa molt grata. Hi ha molt bona gent. És el més important per a un equip». A més, pels companys que té, considera que «la plantilla està molt ben confeccionada».
 
A la Primera Catalana fins als darrers partits del calendari el mercat de fitxatges està obert, pel que el club seguirà com sempre obert a que es produeixi algun moviment al grup si es considera necessari. La lesió d’Aaron va portar a que es busqués un davanter de garanties. «Aquesta categoria és molt difícil i necessitàvem un home gol», assenyala Xavi Gil, vicepresident de l’FC Andorra, remarcant que Espinosa té «molta experiència i ens aportarà seguretat a l’hora d’atacar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT