PUBLICITAT

Andorra La Vella

El director Bajo Ulloa visitarà el país el proper 18 d’octubre

‘Insurgentes’ engega el cicle de cinema iberoamericà

Per M. C.

El cònsol Marc Pons, juntament amb Inès Sànchez, ahir.
El cònsol Marc Pons, juntament amb Inès Sànchez, ahir. | MARICEL BLANCH
El director de cinema basc Juanma Bajo Ulloa ha confirmat la seva participació, el proper 18 d’octubre, al cicle de cinema que properament engegarà el Cineclub de les Valls, en col·laboració amb l’Ambaixada d’Espanya a Andorra. Va anunciar-ho ahir el representant de la institució diplomàtica, Manuel Montobbio, durant l’acte de presentació del cicle de cinema iberoamericà que aquest vespre s’estrena al Teatre Comunal d’Andorra la Vella amb Insurgentes. Tot i que la cartellera per a la marató de projeccions audiovisuals amb signatura del país veí encara no s’ha presentat públicament, Montobbio va avançar la visita com a plat fort de la temporada. 
 
Una dotzena de títols conformen el cicle de cinema iberoamericà organitzat pel Cineclub de les Valls en el marc de la capitalitat de la cultura iberoamericana que ostenta Andorra la Vella i precisament per fer difusió de la «mirada» d’aquesta comunitat. Totes les projeccions, a les que hi haurà lliure accés, tindran lloc al Teatre Comunal. La primera, aquest mateix vespre, amb un dels directors bolivians més valorats al seu país, però desconegut internacionalment: Jorge Sanjinés obre amb Insurgentes «la marató de cinema iberoamericà» que la propera quinzena protagonitza l’oferta del Cineclub.
 
Contactes internacionals/ Des del Brasil i fins a la República Dominicana, passant per Veneçuela i, és clar, Espanya, la sèrie de projeccions abasta un ampli territori amb els diplomàtics dels quals, segons va ressaltar el cònsol menor, Marc Pons, l’organització d’aquesta quinzena cinematogràfica ha permès l’estabiment de contactes. 
 
Hi ha hagut, «fins i tot, ambaixades que ens van manifestar el seu interès» per participar del cicle i amb les que, per qüestions de calendari, no s’ha comptat finalment. No obstant això, tal com va desglossar la vicepresidenta del Cineclub de les Valls, Inès Sànchez, durant la presentació de les projeccions, els espectadors podran gaudir del «cinema més recent» amb què es cerca «conèixer la història» dels seus llocs d’origen. Cidade de Deus, El Club o El abrazo de la serpiente són alguns dels títols que es projectaran. D’altra banda, el director Pepe Vidal protagonitzarà un Cinefòrum després de la projecció de La ventana de los Andes i Runas, dos documentals sobre les dificultats dels mercaders de la Plaza de los Ponchos, a Otavalo (Ecuador). La cita tancarà el cicle, el proper 1 d’octubre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT