PUBLICITAT

Andorra La Vella

Ld’A diu que el país perdrà sobirania i autonomia fiscal

SDP i Liberals es mantenen fora del Pacte d’Estat per l’acord d’associació

Per LÍDIA RAVENTÓS

El conseller general del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo.
El conseller general del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo. | MARICEL BLANCH
El conseller general i president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, va explicar ahir en declaracions a EL PERIÒDIC que els primers informes encarregats pel partit sobre l’impacte que tindria l’acord d’associació amb la Unió Europea per Andorra en matèria jurídica i fiscal apunten que «el Principat perdria sobirania i autonomia fiscal». En aquest sentit, Gallardo va opinar que «els informes que ens arriben refermen que hem agafat el bon posicionament» no formant part del Pacte d’Estat plantejat per Govern. Ara, el grup estudia fer una trobada amb els membres de l’Executiu per ensenyar-los el contingut d’aquests informes. 
 
En aquest sentit, el conseller liberal va reiterar que «no es pot parlar de Pacte d’Estat perquè únicament hi ha un acord amb dos grups», per la qual cosa va considerar que «és un pacte mort que no té sentit». Jordi Gallardo també va insistir en la necessitat de comptar amb informacions sobre «els impactes positius i negatius» de l’apropament a Europa «abans de prendre qualsevol decisió». Amb tot, el liberal va insistir que des del grup «estem d’acord amb qualsevol acord que sigui beneficiós per a Andorra». 
 
Per la seva banda, el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va manifestar que «ja hem dit el que havíem de dir». «La seva arrogància no els deixa posar sobre la taula una altra manera de fer per ampliar el consens», va agregar. Per tot, Naudi va deixar clar que el seu posicionament respecte Europa no ha canviat i que una vegada més «es demostra la manera d’actuar d’aquest Govern». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT