PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llovera planteja fer el 2017 el Mundial de rallycross al complert

El cap de setmana participa al Barcelona RX, l’última prova del campionat en què pren part aquest any

Per EL PERIÒDIC

Albert Llovera, en una de les proves del Mundial de rallycross d’aquesta temporada.
Albert Llovera, en una de les proves del Mundial de rallycross d’aquesta temporada. | Fotoesport
Tercera i última aparició d’Albert Llovera al Mundial de rallycross Lites. Després d’haver pres part a les proves de Suècia i Noruega, aquest cap de setmana competeix al Circuit de Barcelona-Catalunya per tancar la seva participació al calendari, en un campionat i una especialitat on aquest any s’hi ha estrenat. El 2017 vinent vol repetir experiència, però fent-ho de forma completa. També treballa per tancar la seva participació de nou al Ral·li Dakar el proper mes de gener.
 
Un cop va finalitzar la prova sud-americana, Llovera ja va dir que tenia ganes de provar coses noves de cara al 2016. El rallycross, per les seves característiques, era un projecte que el motivava. I li vol donar continuïtat de cara a la pròxima temporada, perquè l’experiència està sent positiva. «M’encanta el rallycross però necessito més quilòmetres al cotxe. Els inicis són especialment durs amb els controls manuals, pel que necessito tenir més pràctica. Estic mirant per córrer a temps complert l’any vinent, però encara no sabem del tot els nostres plans quins seran, però podríem comprar un cotxe per a nosaltres mateixos. Depèn de quin sigui el nostre pressupost, i probablement també competir al Dakar de nou», exposava Llovera a la web del campionat.
 
Aquest matí es presenta el Barcelona RX, que és la novena cita del campionat. Llovera serà un dels protagonistes de la presentació juntament amb el noruec Petter Solberg, vigent campió i actual líder de la màxima categoria, i el francès Sébastien Loeb, 9 vegades campió del món de ral·lis. Montmeló acollirà l’activitat a partir de dissabte, amb les mànegues d’entrenament dels diferents campionats que es disputen en paral·lel al Mundial de rallycross. El traçat amb els que es trobaran els pilots a la zona de l’estadi del circuit català compta amb una distància de 1.133 metres, dels quals el 60,4% és sobre superfície d’asfalt i el 39,6% de terra. Llovera té moltes expectives posades en aquesta prova: «Córrer en rallycross a Barcelona serà una nova experiència per a mi. La gent em coneix com a pilot de ral·lis i sempre m’han donat molt suport. Els espectadors són molt entusiastes. Espero que el cap de setmana es mantingui sec. A Suècia per a mi va ser dur perquè va ploure i em resultava difícil amb només unes voltes de pràctica. Tant per a mi com per al públic crec que serà millor si es manté sec. Tinc moltes ganes de competir-hi». Pel que fa a resultats, «si puc arribar a la semifinal o la final seria molt important per als meus patrocinadors i seria molt emocionant».
 
El pilot andorrà porta temps treballant amb el vehicle per adaptar-s’hi, així com a la manera de conduir que suposa l’especialitat. Fa dues setmanes va ser a Polònia a les instal·lacions de l’equip de Holowczyc per realitzar un test. «El treball que vam fer va ser una continuació del que venim realitzant, amb Guidosimplex, per millorar els comandaments i sobretot per adaptar-los a la conducció tan agressiva molt necessària en l’RX, per estar entre els més ràpids», indica el pilot andorrà, assenyalant que «també vam estar provant diferents opcions perquè la frenada fos més efectiva, un detall que ens farà guanyar uns segons que, en les proves a l’esprint com les mànigues de l’RX són determinants. Llàstima que la climatologia no va ser favorable, gairebé tot el test va ser amb aigua, per aquest motiu ens van quedar algunes coses per a una millor ocasió». L’andorrà no tindrà com a rivals a la prova catalana als pilots suecs, però sí a quatre que s’estan jugant el títol de la categoria, el francès Cyril Raymond i els noruecs Thomas Bryntensson, Simon Olofsson i Joachim Hvaal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT