PUBLICITAT

La galeria tècnica del túnel d'Envalira estarà enllestida l'abril vinent

  • La infraestructura serveix per a l'evacuació de persones en cas d'accident
  • Feda i Andorra Telecom passaran les seves línies per aquesta via
EL PERIÒDIC
ENCAMP / CANILLO


31082010barcia tunel
Al fons, el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, camina per la galeria tècnica del túnel d'Envalira. Foto: ANA / D. P.
La galeria tècnica i de serveis del túnel d'Envalira estarà acabada quatre mesos després del previst. Així doncs, aquestes obres clouran el mes d'abril vinent i no el desembre d'aquest any, tal com s'havia projectat inicialment. El retard en el lliurament de l'obra es produeix a causa de les dificultats geotècniques que s'han trobat en el moment de fer l'excavació, així com per la problemàtica amb el Comú d'Encamp per l'abocament de terres en terrenys comunals.

La galeria, paral·lela al túnel d'Envalira, servirà per evacuar les persones en cas d'un eventual accident i també per passar les canalitzacions de Feda i Andorra Telecom. L'obra, que va començar el juliol del 2008, té un cost de 21.637.163 euros, dels quals Feda pagarà el 50%, el Govern el 35% i Andorra Telecom, el 15% restant. La concessionària del túnel s'haurà de fer càrrec del manteniment durant la resta del contracte.

Aquestes dades les ha avançat aquest dimarts el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, durant una visita d'obres que també ha contemplat una inspecció a l'estat de l'eixamplament de la CG-2 a Soldeu. En concret, es tracta de les obres a l'entrada del poble on s'estan fent uns murs de sosteniment, l'excavació i estabilització del costat de la muntanya, una vora-via i l'eixamplament de la carretera. Aquestes obres tenen un pressupost de 4.339.988 euros i la seva finalització està prevista per al març vinent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT