Nou medalles al Campionat d’Europa dels Petits Estats

La FAK s’adjudica cinc ors en la competició disputada a Malta

Per EL PERIÒDIC

La delegació andorrana que va participar al torneig.
La delegació andorrana que va participar al torneig. | FAK
Quasi 400 participants van reunir-se a Malta en la tercera edició del Campionat d’Europa dels Petits Estats. El balanç andorrà a l’esdeveniment va ser excel·lent. Participava amb 10 karatekes i va sumar nou medalles, de les quals cinc van ser d’or.

Qui va fer doblet va ser Sandra Herver. Va pujar al caixó més alt del podi en kumite en la categoria sènior -61 quilos i en open, superant les campiones de Malta i Luxemburg i mostrant el nivell alt amb què arribava a la cita. També va penjar-se l’or Melania Hernàndez en juvenil -42 kg, superant en la final a la representant local, i Gina del Río en el mateix pes a la de Xipre. Aquestes dues karatekes es van imposar en la competició per equips. Sortien amb el desavantatge que els conjunts són de tres, pel que en cada enfrontament començaven amb un combat perdut. Tot i així es van saber sobreposar per sumar victòries i guanyar l’or.
L’única plata andorrana la va aconseguir Jordi Hernàndez en juvenil -55 kg. La final la va perdre amb el campió maltès. També va participar en -50 kg i aquí no superava la primera ronda. De bronzes en van sumar tres. Silvio Moreia se’l va adjudicar en kata sènior i Joel Quintana en cadet -57, però en la competició de tècnica era eliminat en primera ronda. Melchor Rabago també pujava al podi en kumite cadet -52 kg. Sergi Herver (sènior -75 kg) perdia en el primer combat, Diogo Martins (júnior -68 kg) era superat en segona ronda; i Martí Cabanes (juvenil -45 kg) queia lesionat en el segon combat i no va poder seguir.

El president de la Federació Andorrana de Karate, Xavier Herver, destaca que assolir aquest nombre de medalles és molt destacat perquè aquesta «és una competició que ha crescut molt en volum i on el nivell ha pujat molt» respecte a la primera edició. Els èxits arriben perquè «vam fer un esforç important d’entrenaments per preparar el campionat», i «és important valorar les coses en la seva justa mesura». En el congrés realitzat a Malta de la Federació Europa de Petits Estats, Herver va ser nomenat vicepresident de l’ens.