PUBLICITAT

Nova York

Andorra i Malta signen el CDI en la 71a Assemblea de l’ONU

Els països s’uneixen per prevenir l’evasió fiscal dels impostos sobre la renda

Per EL PERIÒDIC

Saboya es reuneix amb el seu homòleg a Malta, ahir.
Saboya es reuneix amb el seu homòleg a Malta, ahir. | SFGA
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya i el seu homòleg a Malta, George Vella, van signar ahir el conveni per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal en matèria d’impostos sobre la renda. La signatura va tenir lloc durant una reunió bilateral dels dos ministres que van coincidir a Nova York amb motiu de la celebració de la 71a Assemblea General de les Nacions Unides (ONU).  
 
Tributació / El conveni estableix la tributació en el país de residència i la clàusula de definició de beneficiari efectiu d’acord amb els estàndards de l’OCDE. La tributació compartida també segueix el model de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, segons ha informat el Govern.  
 
Durant la seva estada a la ciutat americana, el ministre d’Afers Exteriors es va fixar diferents reunions bilaterals. Dilluns es va trobar amb el seu homòleg als Països Baixos, Bert Koenders, amb el qual va tractar la proposta de presidència d’aquest estat al Consell de Seguretat durant el període 2018-2019. També es van tractar aspectes d’interès comú, en aquests sentit, ambdós ministres van contemplar la possibilitat de negociar un conveni de no doble imposició.  
 
Tanmateix, Saboya es va trobar ahir amb els ministres d’Exteriors de Polònia, Witold Waszczykowski i amb el seu homòleg a Noruega, Jonas Gahr, amb els quals va avançar en les relacions bilaterals. Amb tots es va tractar l’aproximació d’Andorra a Europa i el procés d’obertura econòmica i d’homologació fiscal del Principat.  
 
Antecedents / El tret de sortida de les negociacions amb Malta es va dur a terme el setembre del 2013, durant la reunió bilateral que va mantenir el cap de Govern, Toni Martí, amb el primer ministre de Malta, Joseph Muscat. Posteriorment, durant la seva visita oficial a Malta, Saboya va reiterar a Vella la predisposició d’Andorra per iniciar la negociació d’un Conveni per evitar la doble imposició i finalment l’octubre del 2014, el ministre Jordi Cinca va enviar una carta al ministre de Finances de la República de Malta, Edward Scicluna, sol·licitant formalment l’inici de negociacions d’un conveni per evitar la doble imposició entre els dos estats. El desembre del 2015 ambdós països van rubricar aquest acord.  
 
Martí es troba amb Hollande / El cap de Govern, Toni Martí va participar ahir en la primera jornada de Debat General de la 71a Assemblea General de les Nacions Unides. Durant el matí, el cap de Govern va felicitar al president de la República Francesa i copríncep d’Andorra, François Hollande, per la seva intervenció en el Debat General. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT