PUBLICITAT

Andorra La Vella

Nou servei de bicicletes elèctriques de cara al 2017

Hi ha més dificultat en la connexió entre el centre, Encamp i la Massana

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre Torres mostra el mapa de carrils bici del Principat, ahir.
El ministre Torres mostra el mapa de carrils bici del Principat, ahir. | SFGA
El Govern, els comuns i l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) van signar ahir un conveni de col·laboració per implantar la bicicleta elèctrica com a nou mitjà de transport dins el Principat. L’objectiu és, segons va detallar la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, «començar a treballar en el plec de bases per poder fer la concessió del servei al 2017». 
 
Amb aquest conveni, Andorra comptarà amb una xarxa que connectarà les zones urbanes del país a nivell de ciclisme. Calvó també va matisar que connectar Sant Julià, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany serà més fàcil, així com fer-ho entre la Massana i Ordino. Però «hi haurà més barreres» a l’hora d’establir connexió entre els nuclis centrals i Encamp i la Massana. Tot i això, «treballarem a nivell de cada parròquia i en coherència» amb el transport públic, va afegir Calvó.
 
Implicació de les parts / Per donar compliment al conveni, el Govern ja ha començat els treballs per equipar les principals carreteres generals mitjançant vorals de circulació específica delimitats i senyalitzats com a carril bici. I els comuns participaran desplegant els models de mobilitat sostenible i compartida. Així mateix, implantaran les infraestructures de circulació necessàries i facilitaran la instal·lació dels punts de càrrega a la via pública posant espais a disposició, sense cost d’arrendament, i senyalitzant-los degudament.
 
Pel que fa a l’ACA, la seva participació consistirà en dinamitzar i conscienciarà la població sobre l’ús de la bicicleta elèctrica compartida i els seus avantatges mitjançant un pla de comunicació que inclourà: jornades de promoció, informes anyals sobre la mobilitat en bicicleta, i accions prop dels sectors susceptibles de participar en l’ús i el creixement d’aquests tipus de mobilitat.  
 
La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va assegurar que aquest conveni és una «declaració d’intencions» necessària. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT