PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El VPC inicia la lliga minvat per les baixes a la zona de tres quarts

El nou projecte de ‘Xepi’ Garcia i David Kirikaixvili viurà demà el primer partit, a casa contra el Villeneuve

Per Iván Moure

D’esquenes a la dreta, Kirikaixvili i ‘Xepi’ Garcia dirigeixen el primer entrenament de l a pretemporada del VPC, a l’agost a l’Estadi Nacional.
D’esquenes a la dreta, Kirikaixvili i ‘Xepi’ Garcia dirigeixen el primer entrenament de l a pretemporada del VPC, a l’agost a l’Estadi Nacional. | Maricel Blanch
Apartir de demà s’han acabat les provatures. El VPC Andorra disputarà el primer partit oficial del nou projecte a la Promoció d’Honor amb Jonathan Xepi Garcia i David Kirikaixvili com a entrenadors. El conjunt tricolor va començar a entrenar a principis d’agost i gairebé acumula un mes i mig d’entrenaments. Arriba a punt per obrir la lliga a casa, a les tres de la tarda contra el Villeneuve Pareage a l’Estadi Nacional.
 
«Les sensacions són molt bones», va assegurar Xepi, qüestionat sobre com de preparat arriba el VPC al primer partit del campionat domèstic.  «Tenim molta gent, cosa que feia temps que no passava», va aplaudir. No li falta raó, ja que el VPC compta amb 63 fitxes federatives i a més, està a l’espera de dues més, una de l’exjugador Toni Carmona, que torna a posar-se les botes.
 
Amb tot, hi ha un petit, o gran problema de cara al debut. «Ens falten jugadors de pes, la majoria en la zona de tres quarts. Entre ells Kim Jourdan i Benjamin Taurinyà, encara convalescents per lesió, més Abelló, Roger Fité, Dickens, Dan McPartian i Bosco de Rosselló, tots ells per motius personals. «Estem coixos en aquesta línia, però també és cert que tenim algunes solucions. Les baixes afecte, però també estem recollint els fruits de la feina amb la base i tenim joves que potser no estan del tot preparats, però podem recórrer a ells en situacions com aquesta»·, va proposar Xepi com a solució.
 
Més pressió per jugar a casa / No va negar el tècnic que debutar a l’Estadi Nacional fa que hi hagi «una mica més de pressió» però confia que això no sigui un handicap, perquè l’objectiu és ben clar: la victòria. «És important començar amb bon peu».
 
Tampoc serà fàcil, ja que davant hi ha un rival que acaba de baixar d’Honor i que té com a objectiu tornar a recuperar la categoria. El Villeneuve és un vell conegut de fa dos anys, i tot i que Xepi desconeix si la plantilla ha variat molt des de llavors, sí recorda una cosa: «Eren partits durs els que jugàvem contra ells, suposo que això no canviarà. A més, mereixen un respecte perquè vénen d’una divisió superior». Però si la idea dels visitants és pujar, la del VPC també: «Serà un partit per saber més o menys si tenim equip per competir a la part alta», va assegurar un Xepi que també va deixar clar que «igual és una mica d’hora per veure el nostre potencial. Potser calen dos o tres setmanes més per veure el joc del VPC a ple rendiment».
 
La nova dupla d’entrenadors eren fa uns mesos dos integrants més de l’equip que han penjat les botes per dirigir el VPC des de la banqueta. «Molts dels joves ja els havia entrenat al juvenil i amb els veterans la situació es fa una mica estranya, però ens coneixem tots i de moment, la cosa va bé», va afirmar Xepi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT