PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Iniciativa per poder tenir animals als pisos de lloguer

La PADA promou una iniciativa popular de recollida de signatures

Per Iván Moure

Un gos passeja lligat a un carrer d'Escaldes-Engordany.
Un gos passeja lligat a un carrer d'Escaldes-Engordany. | Maricel Blanch
L’associació Protecció Ajuda i Defensa Animal (PADA) ha promogut una iniciativa popular al web www.change.org amb l’objectiu d’aconseguir que es permeti tenir animals als pisos de lloguer.
 
Andorra té la singularitat que molts arrendadors no permeten la tinença de mascotes i la PADA està treballant en una recollida de signatures perquè no es prohibeixi, emparant-se en què «la responsabilitat de l’inquilí, en cas que la seva mascota provoqui algun desperfecte, queda coberta per l’obligació de contractar una assegurança en el moment que s’entri en una propietat de lloguer».

L’associació també es basa en la responsabilitat dels arrendataris per treure aquesta prohibició: «Existeix una falsa creença que un gos o un gat és un enemic de la bona conservació de l’habitatge, sense pensar que, en molts casos, els que tenen mascotes tenen un plus de responsabilitat respecte el lloc on viuen i pel qual paguen una renda cada mes», reclama als professionals del sector immobiliari, les comunitats de veïns i els propietaris de pisos de lloguer. «Estem en un país turístic, no es posen traves als comerços i hotels i volem que això es faci extensiu als habitants», afegeix. Ara per ara la iniciativa acumula 138 signatures.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT