PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una tassa de cafè promou la nova campanya del Voluntariat de la llengua

La dotzena temporada preveu igualar o superar les trenta parelles del 2015

Per El Periòdic

L’acte de cloenda dels voluntaris per la llengua de l’any passat, al juny.
L’acte de cloenda dels voluntaris per la llengua de l’any passat, al juny. | TONY LARA
Sota el lema 'Tot va començar amb un cafè', la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va presentar ahir la dotzena temporada del Voluntariat per la llengua que, de nou, comptarà amb la col·laboració d’Andorra Telecom. La campanya per captar voluntaris i aprenents que posa en marxa el Servei de Política Lingüística presenta una nova imatge i concepte. Una tassa de cafè dóna vida a la campanya i és el punt de trobada amb què les parelles lingüístiques comencen a construir la seva història al voltant d’aquest projecte lingüístic, i reforçant així el seu lema.
 
Des de voluntariat s’espera que la nova campanya ajudi a igualar o superar les 30 parelles que hi van prendre part l’any passat. La campanya consistirà en diverses enganxades de cartells al llarg de la temporada, en la distribució d’uns passamans informatius, en el repartiment de la informació sobre el projecte a través de la factura telefònica d’Andorra Telecom, que el mes que ve enviarà de manera gratuïta tota la informació a 40.000 adreces d’abonats.
 
A més de sensibilitzar els nouvinguts i els no-catalanoparlants de la importància d’aprendre i utilitzar el català, i convidar-los a implicar-se en aquest projecte d’acolliment i socialització, també s’aporta un missatge carregat de raons per les quals val la pena fer-se voluntari o fer-se aprenent i construir la teva història de la mateixa manera que ho han fet els aprenents o els voluntaris que han construït els missatges de les creativitats de la campanya.
 
Des que el projecte Voluntariat per la llengua es va posar en marxa, ara fa 11 anys, més de 1.500 persones han participat en aquest programa que té com a objectiu fonamental que les persones no-catalanoparlants puguin reforçar el seu aprenentatge del català oral, i integrar-los més al Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT