PUBLICITAT

Andorra la Vella

‘Fiesta de la Brujería’ guanya el Joan Burgués Martisella

El Cercle de les Arts inaugura amb el guardó la mostra ‘Premis Arts’

Per El Periòdic

Una de les imatges que composa ‘Fiesta de la Brujería’, guanyadora del Trofeu Joan Burgués Martisella.
Una de les imatges que composa ‘Fiesta de la Brujería’, guanyadora del Trofeu Joan Burgués Martisella. | Emilio Prenas
El Cercle de les Arts i de les Lletres va inaugurar el vespre d’ahir, al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, la mostra Premis Arts Andorra, que engloba obres pictòriques i de dibuix, passant pel disseny gràfic, la fotografia i l’escultura. Coincidint amb l’obertura de la mostra, la institució va fer entrega del primer Trofeu Especial Joan Burgués Martisella al fotògraf Javier Yárnoz per la col·lecció Fiesta de la Brujería. El pamplonès va ser premiat amb els 300 euros atorgats pel jurat a la millor obra fotogràfica. Ángel Atanasio i José Lara van ser reconeguts en segon i tercer lloc, de Ciudad Real i Còrdova, respectivament.
 
La 22a edició fruit dels Premis Arts d’Andorra ja es pot apreciar a l’entrada del centre cultural lauredià. Alguns dels artistes que s’hi poden apreciar van ser guardonats la nit d’ahir pel Centre de les Arts i de les Lletres en els estils pictòric, escultòric, de dibuix i les fotografies ja esmentades.
 
Els premis, per disciplina / Mediodía en Colliure i Panoràmica en blaus de la Vall d’Ordino són les dues pintures reconegudes enguany pel jurat. Format per Gemma Martín i Francesc Rodríguez, van seleccionar les obres de Francisco Rafael Escalera i Josep Plaza. Aquest darrer, natural d’Esclanyà, va resultar ser també el receptor dels mil euros atorgats a la millor obra en la categoria de dibuix, per Dia de mercat.
 
Havent decidit declarar deserta la modalitat d’escultura, Núria Publicitat va acaparar els guardons entregats en totes les modalitats que es desprenen del disseny gràfic. D’aquesta manera, va aconseguir, en total, 1.550 euros per idear el llibre Forma, el cartell Temporada Auditori 2015-2016, la web Indicadors Medi Ambient 2015 i per la publicació periòdica L’Art de viure a Andorra. Totes les obres es poden visitar a Sant Julià de Lòria. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT