PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Barça passa per sobre la Penya tot i les baixes

Els badalonins en cap moment són capaços de plantar cara als blaugranes

Per JOAN JOSEP BLASCO

Vezenkov encara Vasiliauskas en un contraatac, ahir.
Vezenkov encara Vasiliauskas en un contraatac, ahir. | Maricel Blanch
Tot i les baixes, el Barça és el Barça. Es presentava a la primera semifinal de la competició sense poder comptar amb els lesionats Navarro, Ribas, Rice i Koponen, que afectava substancialment la direcció de joc, però els blaugranes compten amb recursos suficients. I més si el rival de torn no li posa les coses difícils. El Divina Seguros Joventut demostra que aquesta temporada haurà de tornar a fer mans i mànigues per no haver de patit en excés a l’ACB. Li queda molta feina a fer i aquest cap de setmana ja debuta a la Lliga Endesa. Els blaugranes van vèncer 78-52.
 
La solució en la posició de base com a titular va ser Peno, del filial, que tenia com a recanvi a Oleson. El parcial inicial d’11-2 ja marcava com aniria l’enfrontament. L’FC Barcelona Lassa era molt més contundent i a l’altra banda només Abalde permetia que les distàncies no fossin insalvables. Les errades en ambdues bandes eren constants, demostrant que encara es troben de pretemporada uns i altres. Els culers manaven a la conclusió del primer quart 18-8. El segon període començava de forma similar al primer i un parcial d’11-1 feia preveure que es podia esperar per a la resta de matx. La Penya era massa tova, amb Abalde sent l’únic en salvar-se de la crema. Al descans arribaven 36-23.
 
En la tornada als vestidors res va canviar i les diferències de mica en mica s’anaven ampliant encara més, perquè els verd-i-negres no trobaven la manera correcta de defensar i ofensivament es mostraven força desencertats, no només a nivell de tir, sinó també en buscar-lo. A més es trobaven amb un encertat Eriksson, que des del perímetre feia mal. En el tram final del quart encistellava tres triples consecutius. El suec acabaria com a màxim anotador del partit amb un total de 22 punts.
 
Al darrer quart, amb tot decidit, els blaugranes arribaven a estar 34 per sobre (70-36). Bogdanovic, que tornava al poliesportiu d’Andorra després del seu pas pel MoraBanc, va trencar la ratxa. Era la primera cistella del serbi i el públic local va voler tenir un detall amb ell i va aplaudir-lo. Amb les defenses amb poca intensitat el balcànic ho aprofitaria per acabar amb onze punts. El Barça aprofitava per fer rotacions i posar en pista tots els seus joves jugadors esperant el final d’un matx decidit.
PUBLICITAT
PUBLICITAT