PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vendrell pregunta sobre proveir aigua a l’hospital

La consellera del PS+I vol saber l’opinió dels cònsols al consell de demà

Per El Periòdic

Cèlia Vendrell, abans de l’inici de les eleccions comunals del 2015.
Cèlia Vendrell, abans de l’inici de les eleccions comunals del 2015. | TONY LARA
La consellera del Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) a la minoria del Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha tramitat diverses preguntes que la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) haurà de respondre durant la sessió de demà. Entre els temes pels quals s’ha interessat Vendrell hi ha la polèmica pel subministrament d’aigua des d’Andorra la Vella a l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell, assumpte especialment important tenint en compte que afecta el centre sanitari.
 
Així, la representant de PS+I a la corporació escaldenca recorda «les notícies recents» aparegudes sobre el fet que Andorra la Vella hagi tallat la connexió que es va fer l’estiu del 2015 per garantir el subministrament al centre mèdic i vol conèixer «l’opinió dels cònsols». També demana si el comú sap quan es farà l’assemblea extraordinària de Companyia d’Aigües Potables d’Escaldes-Engordany S.A (Capesa) que ha de servir per aprovar l’ampliació de capital de la societat.
 
Una altra pregunta formulada per Vendrell té a veure amb l’estat de la reforma del model de competències i transferències. «Fa gairebé nou mesos» que Consol Naudi va jurar com a secretària d’Estat i «cinc mesos» des de la darrera qüestió sobre el tema formulada en sessió de comú. Davant d’aquest temps transcorregut, demana als cònsols «quines comunicacions han tingut des del mes de gener (...) amb la senyora Naudi, quin calendari de treball està previst i quan es creu que es disposarà d’un esborrany de llei».
 
Vendrell també ha tramitat un prec per poder parlar dels parcs infantils de la parròquia amb l’objectiu de «millorar-ne la seguretat» basant-se en reunions amb pares de nens que l’han fet «diversos suggeriments» entres els quals, «limitar els espais en funcions de les edats» per tal de «no barrejar nens petits amb adolescents».
 
La consellera de PS+I ha tramitat dues preguntes més. En la primera, demana informació sobre «el projecte d’ordinació que ha de regular, entre altres aspectes, l’accés motoritzat» a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. En la segona, qüestiona la majoria sobre els motius pels quals en l’ordre del dia de la sessió no hi és l’aprovació del nou pla d’urbanisme de la parròquia.
PUBLICITAT
PUBLICITAT