PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CUP no vol que Catalunya guardoni els esportistes que tributen a Andorra

La formació vol evitar cap reconeixement de les institucions

Per El Periòdic

Els parlamentaris de la CUP durant el debat de política general al Parlament de Catalunya, dimecres.
Els parlamentaris de la CUP durant el debat de política general al Parlament de Catalunya, dimecres. | El Periòdic
La CUP va presentar ahir a la Mesa del Parlament de Catalunya una proposta de resolució en el marc del debat de política general per construir «unes institucions sense hipocresia del frau», segons publica el portal digital E-notícies. En aquest sentit, la formació catalana vol que es prohibeixi que els esportistes que tributin a paradisos fiscals rebin qualsevol reconeixement per part de les institucions catalanes. 
 
Concretament, el document diu que volen «prohibir l’entrega de guardons i distincions esportives i culturals a persones que desenvolupen la majoria de la seva activitat a Catalunya però que tenen el domicili fiscal a Andorra, Mònaco i altres zones duty free». 
 
Aquesta normativa, d’acceptar-se, afectaria als esportistes que resideixen al Principat com podrien ser el pilot de trial, Toni Bou, el ciclista Purito o els pilots de motociclisme Pol i Aleix Espargaró. 
 
Evasió d’impostos / El partit anticapitalista també vol, d’altra banda, prohibir que el Govern català contracti empreses que estiguin relacionades amb l’evasió d’impostos. Segons la proposta de resolució presentada, la CUP vol «prohibir la contractació per part de la Generalitat de Catalunya d’empreses i entitats financeres que tinguin la seu en paradisos fiscals o que tinguin participacions en empreses o filials que, al seu torn, tinguin la seu en paradisos fiscals». H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT