PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Compromís vol l’accessibilitat de carrers, places i espais públics

La formació proposa un calendari de tres anys per fer les obres

Per EL PERIÒDIC

Una de les voreres que Compromís X La Seu demana de reparar.
Una de les voreres que Compromís X La Seu demana de reparar. | COMPROMÍS X LA SEU
El grup municipal de Compromís X La Seu presentarà avui, durant el ple municipal que se celebrarà a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, una moció per millorar l’accessibilitat dels carrers, espais i instal·lacions públiques de la ciutat i «adaptar els mateixos a les persones amb mobilitat reduïda».
 
Aquesta millorar ha de venir precedida d’un informe tècnic realitzat pels tècnics municipals del consistori urgellenc i «avaluant les necessitats d’adaptació de l’accessibilitat que encara manquen a la ciutat», segons ha detallat la formació. 
 
Amb tot, Compromís X La Seu proposa crear un calendari per a que, amb un màxim de tres anys, es realitzin les obres recomanades per l’informe tècnic encomanat; prioritzant ja el proper any 2017 la reforma de l’accés a les oficines de RàdioSeu, les quals «manquen totalment d’una accessibilitat adequada per a persones amb mobilitat reduïda», segons detalla la formació. Per a Compromís, l’accessibilitat de tots els carrers, places i instal·lacions municipals és «una prioritat». 
 
A més, Compromís X La Seu assegura que l’ordenament jurídic dóna un «suport legal» a aquests tipus d’iniciatives. La formació recorda que l’article 56 de la Llei 13/1982 d’integració social dels discapacitats diu que els ajuntaments «han de preveure plans municipals d’actuació per tal d’adaptar les vies públiques, parcs i jardins a les normes aprovades amb caràcter general, i estan obligats a destinar un percentatge del seu pressupost a les finalitats que preveu aquest article». 
 
Tanmateix, l’article 49 de la Constitució matisa que els poders públics «realitzaran una política de previsió, tractament, rehabilitació e integració dels discapacitats físics [...]per gaudir dels drets que aquesta Constitució atorga a tots el ciutadans».
 
Compromís creu que des de l’Ajuntament de la Seu s’han fet diversos esforços en aquesta direcció, «a principis dels anys 90 o en els darrers cinc anys». Però també constata que encara avui cal fer un esforç «complementari per garantir la plena mobilitat en tots els indrets de la ciutat i dependències municipals».
 
D’aquesta manera, per a Compromís caldria destinar els diners necessaris al pressupost del proper any per garantir l’accessibilitat a les instal·lacions de RàdioSeu. El regidor de Compromís X a Seu, Joan Barrera, creu que cal fer «que la Seu sigui una ciutat de tots i totes, amb igualtat per a tots els ciutadans i ciutadanes que recorren els seus carrers a diari». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT