PUBLICITAT

Arcavell

Rescatat un home a Arcavell en caure per un barranc

Els Bombers han efectuat cinc sortides a Catalunya durant el passat dissabte

Per EL PERIÒDIC

Un helicòpter realitzant un rescat al Berguedà, a Capolat.
Un helicòpter realitzant un rescat al Berguedà, a Capolat. | BOMBERS DE LA GENERALITAT
Els Bombers de la Generalitat van activar dissabte, a les 11.28 hores, dues dotacions (una terrestre i una aèria) amb bombers del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) per participar en un rescat a Arcavell, a les Valls de Valira. 
 
El desplegament es va realitzar perquè un home de 80 anys es va precipitar per un barranc d’uns 30 metres d’alçada a la zona de Bordes d’Escàs. 
L’home va resultar ferit de caràcter lleu i els bombers van haver d’extreure’l de la zona de l’accident a través d’una maniobra amb grua per transportar-lo posteriorment fins a l’helicòpter del SEM, que ràpidament el va traslladar fins a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.
 
Durant la mateixa jornada es van dur a terme a Catalunya cinc rescats de muntanya; a l’Alt Urgell, al Barcelonès, al Berguedà, al Vallès Occidental i a Osona. El cos d’emergència va haver d’atendre a cinc persones que havien patit caigudes mentre feien excursionisme i ciclisme en diversos territoris de muntanya. 
 
A més, en gairebé totes aquestes actuacions va ser necessària la intervenció de l’helicòpter perquè els accidentats havien caigut en zones de difícil accés. Amb tot, les persones ateses només van patir ferides de poca gravetat.
 
Curs de medicina / Tanmateix, dissabte es va dur a terme un curs de medicina de muntanya a Masella (Cerdanya) i els Bombers de la Generalitat van participar a Puigcerdà en unes maniobres conjuntes d’excarceració (combinada i accident múltiple) amb bombers francesos amb l’objectiu de treballar en aspectes com el rescat de muntanya o altres actuacions pertinents dels cossos de rescat del Pirineu i voltants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT