Setmana rodona del MoraBanc

Espectacle al Poliesportiu derivat del segon triomf tricolor en 72 hores en un inici de lliga il·lusionant

Per Iván Moure

Jelínek penetra a cistella superant el marcatge del pivot de la Penya Garrett Stutz, ahir al Poliesportiu. | Maricel Blanch
La setmana i, per tant, l’inici de la tercera temporada a la Lliga Endesa del BC MoraBanc Andorra, no podia ser millor. La Penya, que venia al Poliesportiu sense conèixer la victòria, va oferir resistència fins el descans però va marxar de nou de buit. La segona part va ser un monòleg dels de Joan Peñarroya, inflexibles en defensa i amb un espectacle de cistelles de tots els colors per acabar dinou per sobre. Si davant el Gran Canària s’havien aconseguit 97 punts, ahir van ser 92. Tothom aporta en el joc coral d’un conjunt tricolor que ha començat com un tir.

Ben diferent va ser la posada en escena d’ahir, en comparació a la de feia 72 hores contra el Gran Canària. Defensar era la prioritat i la Penya es va haver d’emprar a fons per anotar. Buscar l’u contra u de Shermadini va ser l’opció a l’altra banda de la pista, on Ocampo tractava també que hi haguessin ajuts perquè el sostre georgià no pogués fer de les seves sota la pintura. Jelínek va aprofitar a la perfecció els espais que generava aquesta manera de defensar i en un metre que van donar a Shermadini, va treure un dos més u. La qualitat de l’extricolor Luka Bogdanovic, ovacionat quan l’speaker va pronunciar el seu nom als prolegòmens, va impedir que els de Peñarroya s’escapessin (12-6) i després de treure’s de sobre el setge del MoraBanc, Sàbat va aparèixer per anotar un triple, un tir lateral i una assistència per a què Gielo donés a la Penya el primer avantatge (14-15, minut 8).

Llavors van ser els de Peñarroya els que van passar a tenir uns moments difícils, també molt ben superats. Sàbat dirigia els seus per anar trencant una vegada rere l’altra la defensa tricolor. Un triple de Gielo va obrir una petita escletxa (23-28, minut 12), però també estaven inspirats Albicy, repartint caramels com si estigués a la sortida del col·legi; el més llest de la classe, Stevic; el sempre complidor Burjanadze, i Walker amb el seu canell de franctirador per fer un parcial de 10-0 en poc més de dos minuts i tornar a posar-se per davant (33-28, minut 14).

Va haver de sortir Bogdanovic per clavar un triple i despertar els badalonins. Com tira de tres, el serbi. Però tampoc es queda curt Jelínek, que va intervenir de la millor manera després que la Penya aconseguís quatre punts seguits vivint del rebot ofensiu (41-41). Va ser una constant d’intercanvi de cops fins el descans, amb lleuger avantatge tricolor gràcies a un triple de Burjanadze.

Només sortir al parquet, Abalde va tornar a igualar les coses, però l’errada infantil de cometre antiesportiva quan Stevic s’anava sol a cistella després de robar la pilota va costar-li caríssim a la Penya. El serbi no va fallar des del tir lliure i Albicy va anotar de tres per culminar un parcial de 7-0 (53-46). Després va prosseguir l’intercanvi de cops, però el MoraBanc anava a més i els visitants, a menys. Abalde la fica, Nacho Martín respon; triple de Bogdanovic, torna la moneda Jelínek. El duel estava sent trepidant, el públic estava bolcat i la bona defensa dels de Peñarroya va acabar provocant errades en la Penya. I com exterminadors, Stevic, Jelínek i Nacho Martín van donar una bona plantofada als de Diego Ocampo. 69-56. Tretze amunt a dos minuts per acabar el període.

El tècnic verd-i-negre va demanar temps mort. Exigia tensió als seus tancant els punys, veient els seus intimidats per un MoraBanc segur enrere, ràpid i eficient en atac. Crescut. Amb aquesta mateixa diferència va entrar al darrer quart (75-62) sense que el rival trobés solucions per eixugar la renda. Que consti que el Joventut va intentar la remuntada. Defensa al límit i transicions a la velocitat de la llum. La tàctica suïcida podia sortir cara o creu. En tot cas, els tricolors seguien ferms al darrere. En quatre minuts només es van veure quatre punts dels visitants i dos d’Antetokounmpo per al MoraBanc. El marge es mantenia (77-66).

Calia més tranquil·litat per atacar perquè la Penya deixava forats per tot arreu. Va sortir Albicy –superb, va acabar amb 12 assistències–per dirigir i posar ordre, i Shermadini i Nacho Martín van posar la resta. 87-70 a dos minuts per al final. Segona alegria en una setmana rodona per a la parròquia tricolor, que va embogir amb un triple de Guille Colom a l’últim minut. L’inici del tercer curs a la Lliga Endesa ha fet oblidar de cop el lapsus contra el Manresa a la Lliga Catalana. Il·lusió. Molta il·lusió, transmet aquest equip.

JOAN PEÑARROYA: «Cal cautela, encara podem jugar millor»

Tranquil, però content. Peñarroya no podia estar d’una altra manera, malgrat no estar convençut dels primers vint minuts de joc del MoraBanc: «És un començament similar al de dijous, concedint situacions de comoditat que ens castiguen, això fa que no dominem el rebot i no correm com volíem. Després del descans millora força la defensa, la Penya ja no estava a gust, dominem el rebot, podem córrer». Així doncs: «Contents de començar així, i amb cautela... Això acaba de començar i encara hem de jugar molt millor.  L’equip està ficat però hem de seguir treballant, per aquest camí, per acabar tenint la personalitat que volem».

DIEGO OCAMPO: «El resultat el marca l'inici del tercer quart»

La resignació d’Ocampo. El seu equip va estar un esglaó per sota del MoraBanc i així ho va reconèixer: «Hem entrat nerviosos a la pista, a poc a poc ens hem ficat en el partit. Hem fet un bon segon quart, hem aturat el seu joc ofensiu. Però al tercer, diverses accions van marcar el resultat final». Tres claus va apuntar el tècnic del Joventut: «Una pèrdua amb antiesportiva de Miralles. Després hem volgut forçar i ens hem precipitat en atac, concedint contres fàcils. Entre el principi del tercer quart, després que no hem jugat al final com sabem i les 19 pèrdues de pilota, és difícil guanyar aquí».