PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nomen: “Els actius de BPA encara no s’han traspassat a Vallbanc»

Per Marc Solanes

Eusebi Nomen en una compareixença anterior a l'Hotel Plaza
Eusebi Nomen en una compareixença anterior a l'Hotel Plaza | Tony Lara
En una roda de premsa celebrada ahir a l’Hotel Plaza d’Andorra, Eusebi Nomen va explicar que, segons les informacions que els han arribat, “el traspàs dels actius que s’havia de dur a terme a Vallbanc encara no s’ha produït” ja que “els balanços de BPA dels últims mesos així ho confirmen”, mentre que els de Vallbanc “han estat impossibles de localitzar”. Un balanç de 1.760 milions d’euros i 2.500 fora d’aquest, la situació en la que es trobaria BPA seria, pràcticament, «igual a la que presentava al maig de 2015».
 
Arran d’aquestes dades, el portaveu de Raiffelsen a Andorra qüestionava “la veritable naturalesa de Vallbanc” al considerar-lo “una closca buida que no és veritablement el que se’ns diu que és”. Així doncs, Nomen alertava sobre una possible “simulació de traspàs” que pugui comportar “conflictivitat a nivell judicial”.
 
Així doncs, Nomen va qüestionar la feina que està duent a terme el fons d’inversió J.C. Flowers, que va titllar “d’inscomprensible” i “totalment allunyada del comportament més habitual en aquest tipus de casos”. En aquest context, va instar les autoritats judicials a que demanin “els darrers balanços de BPA a l’INAF per confirmar o desmentir aquestes informacions”. 
 
Els fets, que va qualificar de “molt greus”, posarien els clients en una situació “força vulnerable” i va alertar sobre “el que pugui passar quan s’apliqui l’intercanvi d’informació fiscal d’aquí a dos mesos i mig”.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT