PUBLICITAT

Andorra la Vella

Aragó presenta a Andorra el seu potencial econòmic

L’objectiu consisteix en promocionar la regió en altres països

Per El Periòdic

El director general de Cooperació i Acció Exterior, Miguel Miranda, al mig.
El director general de Cooperació i Acció Exterior, Miguel Miranda, al mig. | DGA
El programa La Setmana d’Aragó a ..., per donar a conèixer a altres comunitats i països la cultura i el potencial de la regió, arrenca a Andorra.
La consellera de Ciutadania i Drets Socials, María Victoria Broto, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, seran els encarregats de presentar avui el projecte a Andorra, país veí en el qual arrenca aquesta iniciativa. Estaran acompanyats pel director general de Participació Ciutadana, Transparència, Cooperació i Acció Exterior, Miguel Miranda.
 
Sis departaments del Govern d’Aragó han col·laborat perquè aquesta iniciativa prengui forma: Presidència; Economia, Indústria i Ocupació; Educació, Cultura i Esport; Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge; Ciutadania i Drets Socials i Desenvolupament Rural i Sostenibilitat, informa Europa Press.
 
Els objectius del programa són comuns per a tots ells, entre els quals, promoure la venda de productes d’Aragó enfortint les xarxes de distribució o aprofitant l’ocasió per crear-les i fomentar l’activitat econòmica i, per tant, la creació d’ocupació. També s’aposta per coordinar les actuacions en matèria de promoció de la cultura i l’economia i d’aquesta manera millorar el seu impacte en un territori complet. A més, Miranda es va marcar com a objectiu que «tots aquells ciutadans aragonesos que viuen fora del territori actuïn com a ambaixadors» de la seva terra d’origen.
 
illa Carlemany / La Setmana d’Aragó a ... Andorra es desenvoluparà del 15 al 30 d’octubre. Per a la seva realització s’ha comptat amb la col·laboració de l’Ambaixada Espanyola a Andorra, el Govern d’Andorra, la Cambra de Comerç, Ibercaja i del centre comercial illa Carlemany, on tindran lloc gran part de les activitats.
Així mateix, formen part del programa d’activitats una sèrie d’empreses i denominacions d’origen aragoneses que viatjaran a Andorra per promocionar els seus productes i establir nous lligams econòmics.

En què consisteix el programa?

El projecte pretén, d’una banda, donar més protagonisme a les cases i centres d’aragonesos a l’exterior com a ambaixadors de la Comunitat i, per una altra, donar a conèixer a les terres i regions on es dugui a terme la realitat social, econòmica i cultural de l’Aragó d’avui. Els seus coordinadors es marquen com a objectiu prioritari la participació de les comunitats aragoneses residents a l’exterior.
 
El programa, que fou presentat per primera vegada pel director general de Participació Ciutadana, Transparència, Cooperació i Voluntariat, Miguel Miranda el 12 de setembre a Saragossa, estrena la seva primera edició al Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT