PUBLICITAT

Canillo

Ordino i Canillo veuen positiu el traspàs del SAD

El nombre d’usuaris oscil·la entre dues i tres persones a ambdues parròquies

Per El Periòdic

Mandicó, Palmitjava i Alcobé durant la Fira de Canillo, ahir.
Mandicó, Palmitjava i Alcobé durant la Fira de Canillo, ahir. | ANA / S. F.
«Tenim poca gent que necessita atenció domiciliària, i és veritat que si augmenta això se’ns complica» va explicar ahir el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, en referir-se al servei d’atenció domiciliària que fins al moment prestava el comú. Sobre els avenços respecte a la reforma de transferències i competències comunals, Mandicó va assenyalar que «hi ha un diàleg important, i tothom entén la situació del país i ens posarem d’acord en les solucions que hem d’aportar». El cònsol major va recordar que la parròquia disposa de pocs usuaris i per tant els costos són petits en comparació amb altres parròquies, alhora que els canvis buscaran «donar facilitats a l’administrat», pel que «des de Canillo la idea és que passi a Govern». Aquesta parròquia dóna servei, actualment, a tres usuaris.
 
Gemma Riba, cònsol menor d’Ordino, va assenyalar que un conveni subscrit entre Govern i el comú a principis d’any ja estableix les condicions de prestació del servei i «el balanç que en fem és positiu». Ordino va acordar el traspàs mantenint el mateix personal d’atenció i les condicions, perquè «no suposi cap trasbals pel que fa a servei». Riba va valorar que la persona de referència pels veïns sigui la mateixa i que no s’hagi percebut «cap canvi». 
 
Efectivitat del traspàs / Al maig de l’any que ve s’enllestirà el traspàs de la competència a Govern, però en el cas d’Ordino, segons la seva cònsol menor, «hem volgut anticipar-nos a aquest canvi i fer-ho de manera ordenada i progressiva». Tot i que el nombre de persones a qui es presta el servei del SAD a Ordino va variant, actualment són tres les persones que reben aquest servei, que ha rebut cada cop menys usuaris en els darrers anys. A l’abril de 2015, els SAD dels comuns atenien una mitjana de 160 usuaris.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT