PUBLICITAT

Andorra la Vella

Comença la Setmana d’Aragó a Andorra

La comunitat desembarca al Principat amb una mostra cultural, gastronòmica, turística i econòmica del territori

Per Marc Solanes

Montobbio i Brota durant la presentació de l’esdevinement, ahir a l’ambaixada.
Montobbio i Brota durant la presentació de l’esdevinement, ahir a l’ambaixada. | Maricel Blanch
L’Ambaixada espanyola va acollir ahir al migdia la presentació de la primera edició del programa La Semana de Aragón en ... . L’objectiu principal del programa consisteix a reforçar el paper de les comunitats aragoneses a l’exterior com a grans difusores de la cultura, els productes, l’economia i el potencial econòmic del territori.
 
Manuel Montobbio, ambaixador espanyol, i María Victoria Broto, consellera de Ciutadania i Drets Socials del Govern d’Aragó, van encarregar-se de la presentació posant èmfasi en la «importància que té el programa per a les relacions entre tots dos territoris». En aquesta mateixa línia, Montobbio va destacar l’augment del «coneixement mutu» i la «intensificació i diversificació de les relacions» que suposarà aquest esdeveniment.

Diversificació
 
La setmana –que en realitat s’allargarà fins a 15 dies– comptarà amb esdeveniments culturals de top tipus –ball i art pictòric–, mostres de productes gastronòmics amb denominació d’origen –vi, olives i pernil– i la instal·lació d’un punt d’informació que mostrarà l’important «pla d’estratègia turística que està duent a terme el govern aragonès», segons va explicar la consellera, i que estarà instal·lat a la planta baixa d’illa Carlemany.
 
Aquest projecte té les seves arrels en la trobada que es va produir a Saragossa l’abril passat entre les delegacions dels dos governs –arran de les bones relacions encetades a la Comissió de Treball del Pirineu–, en la que va participar el mateix Toni Marti. L’intercanvi de projectes i recursos que es va produir en aquell esdeveniment van intensificar la relació entre el Principat i l’Aragó, fet que ha desembocat en què aquest projecte escollís Andorra com a primer destí. «Volem demostrar que la nostra regió és molt més que els Pirineus», va exposar Broto, destacant les «enormes oportunitats econòmiques que brinda el territori». 

Cultura i economia
 
En referència a la mostra cultural, cal destacar l’exposició de les pintures de la Cartuja de l’Aula Dei, de Francisco de Goya, que s’exposaran a l’ambaixada del 20 al 30 d’octubre. Per altra banda, dissabte serà el dia en el que un grup folklòric realitzi una mostra de ball de jotes tradicionals a la mateixa illa Carlemany. A tot això també cal afegir la projecció de tres pel·lícules d’origen aragonès de dimarts a dijous de la darrera setmana, també al centre comercial.
 
Pel que fa a les trobades d’empresa –que duraran fins diumenge–, participaran un total de 25 empresaris aragonesos de tots els sectors. En aquest sentit, la consellera feia una crida a la participació del empresaris andorrans amb l’objectiu de «crear sinergies positives tant per uns com pels altres».  Entre les qualitats més importants de la comunitat, Broto va destacar les enormes avantatges logístiques del territori qualificant-lo de «trampolí cap a Europa» ja que es troba en «una situació geogràfica privilegiada pel que fa a l’àmbit logístic».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT