PUBLICITAT

Sort

El Parc Natural de l’Alt Pirineu vol un reconeixement europeu

La instal·lació treballa per obtenir la Carta de Turisme Sostenible

Per EL PERIÒDIC

Un llac del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Un llac del Parc Natural de l’Alt Pirineu. | EL PERIÒDIC
El Parc Natural de l’Alt Pirineu creu que la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una molt bona eina per revalorar el turisme de la zona i donar un valor afegit a aquest espai protegit. D’aquí que conjuntament amb el Grup Leader Pirineu Occidental hagin celebrat una jornada de formació per explicar els avantatges i les obligacions que suposa pels empresaris disposar d’aquest certificat europeu. 
Marc Garriga, director del Parc Natural, va explicar ahir que la CETS seria una gran eina pel Parc però va reconèixer que han de ser els empresaris els que decideixin apostar per treballar en aquesta línia. Garriga va afegir que la Carta Europea és una eina de gestió que ajuda a les àrees protegides a millorar en el desenvolupament de l’activitat turística, tenint en compte les necessitats del medi ambient, la població i les empreses locals, segons informa l’ACN.
 
Impates negatius / L’objectiu d’aquest certificat europeu és garantir que l’ús públic dels Parcs Natural es desenvolupi de forma compatible amb la conservació, minimitzant els impactes negatius que pot tenir el turisme i contribuint al desenvolupament socioeconòmic local que genera l’activitat turística.
En aquest sentit, Garriga va explicar que la Carta és molt més que un distintiu de qualitat, afegint que és un mètode de treball, una eina de planificació, un compromís entre els gestors de l’espai, les empreses turístiques i la resta d’entitats i agents del territori.
 
Grau d’implicació / Les jornades de formació van servir també per detectar el grau d’implicació que els empresaris turístics estan disposats a adquirir per treballar amb l’objectiu d’aconseguir la Carta Europea. Les empreses turístiques cal que participin en la conservació dels valors patrimonials, perquè en depenen en gran mesura. Aquesta acreditació distingeix els espais protegits que han definit una estratègia i un seguit d’actuacions per fer compatible el desenvolupament sostenible del turisme amb les tasques necessàries de conservació i millora del patrimoni natural i cultural que es protegeix. 
Les avantatges de la Carta per a les empreses turístiques passen per ser reconegudes a nivell europeu, desenvolupar noves oportunitats comercials, reforçar la qualitat de la seva oferta turística i racionalitzar les despeses. La Carta europea de turisme sostenible és una acreditació d’àmbit europeu, atorgada per la Federació EUROPARC. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT