PUBLICITAT

Bartumeu acusa Bonell d'utilitzar la Taula per fer oposició

  • El cap de Govern també critica també la resposta de la CEA: "algú ha perdut una mica els papers"
  • Sobre Rafel "ha fet una demostració aclaparadora de mala gestió i de com es pot arribar a arruïnar una estació d'esquí"
ELPERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


bartumeu3072010
El cap de Govern, en una compareixensa recent.  Foto: TONY LARA
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha qualificat de "sorprenent" el fet que la cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, "a nivell del Partit Liberal" utilitzi la plataforma de turisme per fer oposició al Govern. Bartumeu ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa Ningú és perfecte de Ràdio Valira, només un dia després de posar en entredit el paper del director de Vallnord, Martí Rafel, dins la Taula de Turisme i Comerç, per haver expressat el seu rebuig al decret de tancament d'alguns diumenges a la tarda.
 El cap de Govern ha manifestat que Bonell disposa d'altres escenaris per fer oposició, i ha afegit que el fet que la directora de la Confederació Empresarial Andorrana i exministra liberal, Mònica Codina, "també faci política a l'entorn d'aquesta qüestió" demostra que "algú ha perdut una mica els papers".
Jaume Bartumeu ha completat les declaracions d'aquest dimecres sobre Martí Rafel afirmant que "ha fet una demostració aclaparadora de mala gestió i de com es pot arribar a arruïnar, en el sentit de balanç, una estació d'esquí" i ha afegit que el fet que "hagi de venir a la Taula de Comerç a dir-nos quan considera ell que s'han d'obrir els comerços fora de la temporada d'hivern, és sorprenent". De fet, Bartumeu ha he estat contundent en afirmar que "nosaltres amb qui hem de parlar és amb els comerciants de veritat, no amb els mals gestors d'estacions d'esquí per veure quan s'ha d'obrir o deixar d'obrir el comerç alguns diumenges a la tarda de temporada baixa".
En referència a l'adhesió del SAT i el SAT2TICO  a la demanda de la Taula de Turisme i Comerç de derogar el decret de tancament d'alguns diumenges a la tarda, Bartumeu ha dit que respectava les manifestacions del SAT2TICO però ha recordat que només tenen "tres afiliats" perquè així li van dir quan es va reunir amb els seus responsables. Pel que fa al SAT, Bartumeu ha dit que el que volien des del sindicat és que aquest afer es tractés via convenis col·lectius, i ha revelat que la seva resposta va consistir en demanar quants afiliats tenien als grans magatzems i qui negociaria allí aquests convenis, ja que la legislació "no afavoreix els convenis col·lectius".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT