PUBLICITAT

Andorra la Vella

Acord entre el Consell Superior i el Col·legi de psicòlegs

El conveni regularitza la col·laboració entre totes dues entitats

Per Marc Solanes

Fernández i Casadevall signenel conveni al Centre de Congressos, ahir.
Fernández i Casadevall signenel conveni al Centre de Congressos, ahir. | Maricel Blanch
El Centre de Congressos d’Andorra la Vella va presenciar ahir la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Consell Superior de Justícia i el Col·legi Oficial de psicòlegs. És tracta d’un acord de col·laboració per millorar l’acció dels psicòlegs dins dels processos judicials que es duen a terme  al Principat. «Tot i que portem molt de temps col·laborant junts, aquest conveni garantirà una formació i preparació adequada per exercir aquest servei», va explicar Óscar Fernandez, el seu president. 
 
Oficialització/ La funció principal del psicòleg dins dels processos judicials és la de «realitzar peritatges de família i penals», va explicar Fernández, remarcant que amb l’acord es busca «posar una mica de criteri des de la pròpia institució». Quant als protocols amb els que està treballant el col·legi, el seu presidentva apel·lar als de «nivell europeu», que «fixem nosaltres mateixos com a criteri per establir un estàndard de qualitat propi». El mateix Fernández va reconèixer que la rapidesa amb la que s’ha fet aquest conveni «respon a la necessitat d’adaptar-nos àgilment als requisits europeus», arran dels diversos acords que s’estan definint amb la Unió Europea en els últims mesos.
 
Valoració de la batllia / «Fins el moment, cada batlle escollia un psicòleg segons el seu propi criteri, creant una disparitat de preus notable i un enuig per part d’alguns professionals», afirmava president del Consell, Enric Casadevall . A partir d’ara  «s’establiran uns preus estàndards i es farà un millor repartiment de la feina» a través «d’una llista rotativa que assignarà els psicòlegs segons a qui li pertoqui treballar», va explicar Casadevall. El president també va destacar que aquest conveni «ha de servir de model per iniciar converses amb tots els altres col·legis del Principat», amb la voluntat «d’ampliar la xarxa de col·laboracions» ja que, segons aquest, «és una manera de reforçar les institucions amb les que es signen els acords».
 
La seva durada serà d’un any amb l’opció de renovar el conveni al final del mateix.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT