Mirar la classificació de la Lliga Endesa és un goig

El MoraBanc obté un triomf de prestigi i es manté en la zona noble amb un duel menys que la majoria

La plantilla del BCA celebra el triomf contra el Bilbao fent pinya al centre de la pista, dissabte al Poliesportiu. | Emilio Prenas
El MoraBanc va obtenir dissabte a la nit una victòria de prestigi que permeten mantenir un balanç positiu de 3 triomfs i 1 derrota i que el manté en la zona noble de la classificació malgrat tenir un partit menys que la majoria d’equips, després de descansar en la primera jornada.

Tot i que això no ha fet més que començar i que la classificació ara mateix és poc més que anecdòtica, fa goig veure-la, amb l’equip de Peñarroya en la zona de play-off i entre rivals de la talla de l’Unicaja, el València, Bilbao, Baskònia Barça, Tenerife o Reial Madrid, nou líder i l’únic que conserva la condició d’invicte. Ben al contrari que la Penya, que és el cuer i no ha guanyat cap partit.

El Poliesportiu acaba amb la condició d’invicte del colíder

Havien caigut Herbalife Gran Canària i Divina Seguros Joventut, i dissabte va passar per la pedra el Dominion Bilbao Bàsket. El fortí tricolor del Poliesportiu d’Andorra va posar punt i final a la condició d’invicte del colíder i va permetre el MoraBanc doblegar un rival contra el qual mai havia guanyat en partit oficial, a més de continuar impressionant en les primeres jornades de la Lliga Endesa 2016-2017 amb un bagatge de 3-1.

El més sorprenent és que ahir el líder va ser algú que s’està confirmant com la revelació de l’ACB: Beka Burjanadze. 16 punts, tres rebots, dues assistències i 22 de valoració en 20 minuts el van avalar com el líder de l’equip que dirigeix Joan Peñarroya. Fitxat del Corunya (LEB Or), sembla que porti tota la vida jugant a l’ACB.

Només cal veure els parcials de cada quart per fer-se un a la idea de la terrible igualtat i emoció que van oferir els dos equips al llarg dels 40 minuts. El primer, el de més diferència de tots quatre (22-19) va acabar sent decisiu, sobretot perquè els tricolors van capgirar un 5-11 en contra als minuts inicials, de la mà del sempre més que correcte Nacho Martín i un (per fi) imponent Antetokounmpo.

Els dubtes van aparèixer en l’equip visitant i el MoraBanc, amb instint assassí, va posar la directa fins superar la barrera dels deu punts d’avantatge gràcies a un triple de Walker (33-21) però l’incombustible Mumbrú va sostenir els seus per reduir considerablement les distàncies fins arribar al descans amb un igualat 43-39.

Tabu i Hervelle van vorejar la remuntada només començar el segon quart (43-44), augmentava l’exigència en un partit que s’havia convertit en un intercanvi de cops, ple d’anades i tornades en pista i al marcador, amb un MoraBanc que resolia amb recuperacions la nefasta punteria que estava exhibint des del triple i que va acabar amb un paupèrrim 3 de 19.

Amb 61-56 i un Bilbao que es resistia a morir es va entrar en el quart període. Eric va aconseguir igualar les coses a menys de vuit minuts per al final (63-63) però Walker va culminar un parcial de 9-0 que semblava ser definitiu (72-61, minut 36). Però no. El colíder estava invicte per alguna cosa i Tabu tornava a igualar (81-81) a 55 segons per al final. La defensa, però, va funcionar a la perfecció i Shermadini i Navarro, des del tir lliure, van fer esclatar l’alegria a una grada que està encantada perquè el seu equip juga bé i, sobretot, guanya.