PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Hermitage rep divendres ‘Surrealisme a Catalunya’

La sala russa precedeix el Museu del Tabac com a amfitrió de la mostra

Per El Periòdic

El catàleg amb què l’Hermitage presenta la mostra.
El catàleg amb què l’Hermitage presenta la mostra. | El Periòdic
Aquest divendres, dia 28, el Museu de l’Hermitage de Sant Petersburg rebrà des de Girona l’exposició Surrealisme a Catalunya. Salvador Dalí i els artistes de l’Empordà. El destí immediat de l’obra, després que es mantingui els pròxims mesos a Rússia, serà el Museu del Tabac, que aplegarà part de la col·lecció d’obres pictòriques a partir del pròxim mes de març i un cop es clausuri l’exposició al prestigiós centre d’art rus el 5 de febrer que ve. 
 
Abans que una part de les obres de què es composa Surrealisme a Catalunya s’assenti per un temps al Principat, a finals d’aquesta setmana el conseller català de Cultura, Santi Vila, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, juntament amb l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assistiran a la inauguració de l’exposició a L’Hermitage. Els acompanyarà la presidenta de la Fundació Julià Reig, Déborah Ribas. 
 
Comissen el projecte Alícia Viñas i Yuri Saveliev, part fonamental perquè l’any passat s’arribés a l’acord, a més de donar a conèixer l’esplendorositat empordanesa fora d’Europa, l’arribada, també a Andorra, d’aquesta expansió. El Museu del Tabac, en el marc d’aquest conveni, va acceptar assumir directament els costos de la instal·lació de part d’aquesta mostra en les seves instal·lacions, una col·lecció que es composa de noms com Dalí, però també inclou obres de Joan Massanet, Àngels Planells, Ángeles Santos, Jaume Turró o Esteban Francés, entre d’altres.
 
Amb tot, les més de 70 obres de gairebé una trentena d’artistes suposen un recorregut pel surrealisme català des que va néixer fins que van sorgir els darrers surrealistes i es podrà veure a Andorra a partir del pròxim mes de març. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT