PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Bombers incorporaran aviat un metge i tres infermers més

Amb l’ampliació, el cos vol donar una resposta integrada tot l’any

Per EL PERIÒDIC

Un bomber i una sanitària, ahir.
Un bomber i una sanitària, ahir. | SFGA/CEsteve
El Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior treballa amb la voluntat que «en un futur pròxim» el Cos de Bombers pugui comptar amb un bomber metge que pugui intervenir en les assistències sanitàries que es fan. Així ho va comunicar ahir el responsable de la cartera, Xavier Espot, en la inauguració de la 26a Jornada de sanitaris bombers d’Espanya que han arrencat aquest dijous al Principat.

Aquest metge bomber completaria la secció sanitària dels Bombers que ara com ara compta amb tres efectius infermers. En aquest sentit, el director adjunt del cos, Jordi Farré, va anunciar també que aviat s’ampliarà l’equip amb la incorporació de tres infermers més que actualment s’estan formant.

D’aquesta manera s’espera poder donar «una resposta integrada» tots els dies de l’any amb un infermer en totes les actuacions sanitàries que es fan des dels Bombers. De fet, Farré va afegir que el fet que intervingui en aquests serveis un infermer és «un plus» i que en temporada alta o quan hi ha rescats de muntanya és important que hi pugui haver un efectiu de guàrdia per poder actuar en tot moment.

El director adjunt del cos de salvament va recordar que els serveis sanitaris representen el 80% del volum de feina, unes tasques que s’han vist incrementades des que es van fer els canvis en el sistema de transport sanitari, que va suposar que assumissin els trasllats sanitaris urgents no medicalitzats, el que representa uns 3.000 serveis més a l’any respecte dels que es feien abans dels canvis.

Amb els efectius que té actualment el cos, segons Farré, es pot anar assumint aquesta feina. «El número ara és adequat per desenvolupar la tasca» que tenen encomanada, si bé va remarcar que cal anar pensant en les baixes que es puguin donar per jubilacions.

De la seva banda, Espot va posar en relleu en el seu discurs d’inauguració de les jornades que la secció sanitària suposa «un valor afegit» per als Bombers i que des del ministeri s’és conscient que cal dotar-la dels recursos necessaris. Per això, ha manifestat, a banda dels efectius humans també s’hi han incorporat dues ambulàncies.

Els Bombers d’Andorra tenen un contacte habitual amb l’associació espanyola de bombers sanitaris i arran d’això va sorgir la iniciativa de fer les 26a jornada al Principat. Al llarg de tres dies, els diferents participants compartiran experiències, tal com va comentar Farré. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT