PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cierco es querella contra dos policies espanyols

L'accionista majoritari presenta un conjunt important de proves

Per L.R.

L'accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, just abans de la seva compareixença davant la comissió el passat dimarts.
L'accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, just abans de la seva compareixença davant la comissió el passat dimarts. | MARICEL BLANCH
L’accionista majoritari de Banca Privada d’Andorra (BPA), Higini Cierco, s’ha querellat contra els dos policies espanyols que l’haurien amenaçat el 2014 amb l’objectiu d’aconseguir dades bancàries de la família Pujol.

Segons fonts coneixedores del cas, les dues querelles es van presentar acompanyades d’un conjunt important de proves documentals i audiovisuals que evidenciarien les amenaces i coaccions denunciades ja en Seu Judicial per l’empresari per part de l’excomissari espanyol, Marcelino Martín Blas, i l’agregat d’Interior de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, Celestino Barroso.

Les mateixes fonts van confirmar que les proves es van presentar davant de la Justícia una hora abans que l’accionista majoritari declarés davant del Consell General. En la mateixa compareixença, Cierco hauria posat de manifest que diverses autoritats andorranes coneixien amb antelació de la nota del FinCEN contra BPA i hauria assegurat també tenir proves que ho demostren. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT