PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El Col·legi de les Monges de la Seu rep una llarga commemoració

Els actes finalitzaran amb un dinar de germanor obert a tothom

Per El Periòdic

Actual edifici de Les Monges de La Seu d’Urgell.
Actual edifici de Les Monges de La Seu d’Urgell.
El proper diumenge 13 de novembre tindrà lloc la primera activitat commemorativa de l’activitat docent que al llarg de 300 anys ha dut a terme el Col·legi de la Companyia de Maria de Lestonnac, conegut més popularment com Les Monges de la Seu d’Urgell.
 
L’acte, que es realitzarà en diferents ubicacions de la ciutat, es dividirà en tres parts. La primera, a les 9 del matí, es durà a terme l’acte de benvinguda als assistents  a la capella de la Immaculada que comptarà, a part de les autoritats, amb la presència de la mare Diloy i clourà amb una visita a les instal·lacions actuals corresponents a l’antic edifici de les Monges. Tot seguit, de les 11.30 a les 14 hores, a la sala Sant Domènec, es procedirà a la projecció d’un documental sobre la història de la d’aquesta institució explicada a través del record de diferents testimonis, seguida d’una taula rodona integrada també per protagonistes directes i estudiosos de l’activitat del col·legi de les Monges. Finalment, a partir de les 14.30 hores, es realitzarà un dinar comunitari al complex de la Murga obert a la participació de tothom amb un cost de 15 euros.
 
El conjunt dels actes commemoratius formen part d’un projecte de recuperació de la memòria del col·legi i parteix d’una iniciativa privada encapçalada per antics alumnes, professors i personal no docent vinculat amb la institució, i  compta amb el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT