PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’avinguda del Fener comença la remodelació el pròxim dilluns

Les obres duraran sis mesos i costaran gairebé dos milions d’euros

Per E. G.

Les bordes de l’avinguda del Fener, ahir.
Les bordes de l’avinguda del Fener, ahir. | EMILIO PRENAS
El Comú d’Escaldes-Engordany iniciarà dilluns que ve els treballs de renovació dels serveis i embelliment de l’avinguda del Fener. Les obres tindran un cost total de gairebé dos milions, en concret, 1.986.608,26 euros, i la durada prevista és de sis mesos. 
 
Entre els treballs que es realitzaran es troba la renovació de la xarxa separativa d’aigües pluvials i fecals a l’avinguda del Fener. Segons el comú, les obres «són totalment necessàries per tal de garantir-ne el seu correcte funcionament i durabilitat en el temps». El comú també especifica que per tal d’afectar «el mínim possible» el dia a dia dels ciutadans de la parròquia, les obres es faran en tres fases. A més, els treballs s’han organitzat amb la intenció que la circulació de vehicles estigui garantida «sempre que sigui possible». 
 
Aprofitant els treballs de renovació del Fener, el comú realitzarà obres d’embelliment a tota la zona i els carrers adjacents. Substituirà el mobiliari urbà, l’enllumenat o l’arbrat que, segons el comú, «donaran un altre aspecte a la via», que és una «de les principals entrades» a la parròquia. 
 
Afectació als locals i la circulació / Les obres són de llarga durada i afectaran gran part de l’avinguda. Tot i això, el comú assegura que s’interferirà «el mínim possible en l’activitat dels comerciants, hotelers, restauradors i empreses de la zona». Així, els treballs es reduiran al màxim o s’aturaran durant els períodes de major afluència de visitants, com durant el pont de la Puríssima o les festes de Nadal. 
 
La primera fase de les obres treballarà sobre una superfície de 1.783,84 metres quadrats des de la cruïlla del carrer Sant Antoni fins a la sortida de l’aparcament comunal del Fener. Aquests treballs produiran canvis en la circulació ja que els vehicles que hagin d’accedir als aparcament del carrer Isabel Sandy hauran de fer-ho pel carrer Paraires i l’avinguda Carlemany (en funció de l’obra). 
 
A més, s’habilitarà un carril de doble sentit de circulació des del carrer de Ciutat de Sabadell fins a l’aparcament Hoste, avinguda Fener, 23, i aparcament del Fener (només pels abonats).Tanmateix, per accedir als aparcaments Vidal, Prat de les Oques, Sant Antoni, edifici Ribes i edifici Forestal s’haurà de fer pel carrer Paraires i l’avinguda Carlemany. La sortida dels aparcaments serà pel carrer de la Unió. 
 
Durant la segona fase es realitzaran obres a una superfície total de 1.057,05 metres quadrats. Aquests comprenen des de la cruïlla del carrer Ciutat de Sabadell fins al carrer Enric Graner. En concret, l’accés a l’avinguda del Fener des de Ciutat Sabadell romandrà tallat al trànsit. L’accés a la gasolinera i resta de veïns es farà pel carrer Enric Graner (en funció de l’avançament de l’obra). En aquesta segona fase també es realitzaran obres des del carrer Enric Graner fins a la gasolinera, en total es treballarà sobre 3.008,58 metres quadrats. El carrer Enric Graner serà la direcció única cap al carrer Ciutat de Sabadell i donarà accés als veïns dels números 19, 21 i als clients dels hotels. 
 
Així mateix, en funció del transcurs de l’obra, s’aniran obrint els aparcaments de la zona de la gasolinera i progressivament es donarà pas des del carrer Enric Graner. A més, els vehicles provinents del carrer de l’Obac estan obligats a girar cap al carrer del Picó, a excepció dels vehicles que es dirigeixin a la gasolinera. 
 
La tercera fase s’efectuarà sobre un terreny de 1.150,29 metres quadrats i es comprendrà des de la sortida de l’aparcament comunal del Fener fins passada la cruïlla del carrer Ciutat de Sabadell. D’aquesta manera, quan s’efectuïn els treballs a la cruïlla de dit carrer es tancarà l’accés per la carretera de l’Obac, a excepció dels veïns del carrer Boïgues i per accedir a l’edifici administratiu del ministeri d’Interior. 
 
Durant aquesta darrera fase els usuaris dels aparcaments del Fener, carrer Sant Antoni i Isabel Sandy hauran d’accedir des del carrer Paraires i avinguda Carlemany i la sortida serà pel carrer de la Unió. A més, els usuaris dels aparcaments Hoste i Fener 23 accediran per l’avinguda Fener o carrer Ciutat de Sabadell (en funció de l’avançament de l’obra). 
 
El comú escaldenc ha enviat una circular informativa als residents per tal de mantenir-los informats sobre les remodelacions i els canvis en la circulació degut a les obres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT