PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Portella’ edita un CD amb 12 temes representatius de l’escena musical

En el nou número, Villatoro s’aproxima a Cervantes, Llull i Shakespeare

Per EL PERIÒDIC

Imatge promocional d’Hysteriofunk, amb els seus quatre membres.
Imatge promocional d’Hysteriofunk, amb els seus quatre membres. | HYTERIOFUNK
Després de gairebé un any de silenci, el Col·lectiu Portella publica l’onzè número de la revista cultural Portella, dedicada a l’eclosió a Andorra de l’anomenada música popular. A través del dossier Les cares de la música, la publicació revisa la diversitat de conjunts i intèrprets que configuren el panorama musical del país. La revista no es limita al format paper sinó que també convida el lector a consumir música. 
 
El so Portella és el CD que acompanya la revista i que recopila una dotzena de peces cedides gratuïtament pels grups més representatius de l’escena musical andorrana. La presentació de la revista al Teatre Comunal (27 de novembre, a les vuit del vespre) comptarà amb l’actuació d’alguns dels grups i serà retransmesa en directe pel web de RTVA.
 
Entre altres continguts, en el número 11 de Portella, Vicenç Villatoro proposa una aproximació inèdita a la figura de Cervantes, Llull i Shakespeare, dels quals se celebra el seu centenari. També es recorden els 30 anys de Pedra de tartera, l’obra més reconeguda de Maria Barbal. El col·lectiu Laboratori 376 analitza la prevalença dels estereotips de gènere revisant les instal·lacions d’un grup d’artistes plàstics ubicades eventualment als museus. Pere Ballart analitza la petjada andorrana del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. A més, l’alumnat de l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella ha retratat el ritual de les falles, patrimoni pirinenc i de la humanitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT