PUBLICITAT

Guingueta d’Àneu

L’incendi de Guingueta d’Àneu continua actiu

Si les condicions són favorables el foc es donarà per estabilitzat avui

Per EL PERIÒDIC

Incendi a Guingueta d’Àneu.
Incendi a Guingueta d’Àneu. | BOMBERS DE LA GENERALITAT
Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir fins a les vuit del vespre del vespre per controlar l’incendi que crema des de dissabte una zona de pastures d’alta muntanya pertanyent al municipi de la Guingueta d’Àneu, al Pallars Sobirà.
 
Segons les darreres dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals, l’incendi ja ha cremat 440 hectàrees de pastures i matollar, parcialment pertanyents al Parc Natural de l’Alt Pirineu, malgrat encara quedin punts actius al perímetre (que té més de 14 quilòmetres), es preveu que l’incendi pugui quedar estabilitzat durant el dia d’avui i es preveu finalitzar amb el foc. 
 
Al llarg del dia hi van treballar una cinquantena de Bombers de la Generalitat (que van haver de ser helitransportats atesa la dificultat d’accés) i cinc mitjans aeris (tres helicòpters i dos avions de vigilància i atac). Com la resta de dies, la feina dels Bombers va consistir en el treball amb eines manuals i en l’ús del foc tècnic, tot i el suport de l’aigua. 
 
A més dels Bombers de la Generalitat, tres unitats i un helicòpter del cos Agents Rurals van donar suport en les tasques d’extinció. Així mateix, estava prevista la incorporació de una unitat de les BRIF provinents d’Osca, però no es va poder enlairar ateses les condicions meteorològiques, ja que hi havia una boira persistent a la zona. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT