PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andbank, escollit millor banc per la prestigiosa revista ‘The Banker’

L’entitat ha estat guardonada per tercer any consecutiu

Per El Periòdic

Sergi Pallerola, sots-Director General de negoci, amb el guardó.
Sergi Pallerola, sots-Director General de negoci, amb el guardó. | El Periòdic
Andbank ha estat escollida com a millor entitat de banca privada d’Andorra per la prestigiosa revista britànica The Banker, editada pel grup The Financial Times. La publicació reconeix amb aquest guardó els més de 85 anys d’experiència en l’àmbit de la banca privada, la seva experiència contrastada en gestió de patrimonis i el creixement i la diversificació internacional del grup.
 
Aquest premi s’atorga cada any als millors bancs privats de cada país. L’entitat guanya, amb aquesta edició, el guardó per tercer any consecutiu. La distinció confirma la sòlida trajectòria de l’entitat, que compta amb una de les ràtios de liquiditat i solvència més altes del sector –70,46 % i 24,78%, respectivament, al tancament del tercer trimestre de 2016.
 
La creació de valor per al client, juntament amb la protecció de la seva riquesa, han estat els pilars en els quals s’ha basat la gestió patrimonial del grup, seguint en tot moment criteris de rendibilitat i excel·lència. Malgrat l’entorn actual, els tipus d’interès negatius, la inversió en creixement internacional i els criteris de prudència en la gestió del balanç, el Grup Andbank va tancar el 2015 amb un benefici net de 54 milions d’euros, un 20% superior al pressupostat. 
 
Resultats d’excel·lència / Els bons resultats es deuen a la consolidació del seu model de banca privada, que va permetre tancar el 2015 amb un nou màxim de 22.760 milions d’euros i a l’evolució positiva del negoci tant a Andorra com a les jurisdiccions internacionals. Al tancament del tercer trimestre d’aquest any, el grup ha consolidat els més de 22.000 milions d’euros d’actius sota gestió, que el ratifica com a líder de la plaça.
 
L’entitat ha acompanyat els bons resultats en la gestió de patrimonis amb uns alts nivells de rendibilitat per a l’accionista l’any passat. El marge ordinari es va tancar en el màxim històric de 249 milions d’euros, un 13,3 % superior al de l’any anterior, demostrant una vegada més l’excel·lent capacitat del model de negoci en generació de resultats.
 
Per tal de seguir en línia amb els més alts estàndards europeus, el grup continua reforçant el govern corporatiu del banc afegint les comissions especialitzades de gestió del risc i de compliment normatiu. Entre aquests estàndards es troba la normativa CRD-IV, que és la normativa europea que marca els estàndards de govern corporatiu i sota els quals operen algunes filials com Andbank España o Andbank Luxembourg. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT