PUBLICITAT

Pallars Sobirà

L’incendi a la Guingueta d’Àneu segueix viu cinc dies després

El foc hauria cremat prop de 450 hectàrees de pastures i matollar

Per El Periòdic

Un bomber en plena tasca d’extinció de l’incendi, ahir.
Un bomber en plena tasca d’extinció de l’incendi, ahir. | Bombers de la Generalitat
Els Bombers de la Generalitat van continuar ahir amb les tasques d’extinció de l’incendi que va iniciar-se el dissabte passat a la Guingueta d’Àneu, al Pallars Sobirà, i que continua viu després de cinc dies de tasques per a la seva extinció. Segons les darreres estimacions, el foc ha cremat prop de 440 hectàrees de pastures i matollar.
 
En el dispositiu continuaven treballant una cinquantena d’efectius dels Bombers de la Generalitat, amb personal del Grup d’Actuacions Forestals i dels Equip de Prevenció Activa Forestal. A més, també comptaven amb 19 dotacions terrestres –dos vehicles d’aigua i 17 vehicles lleugers– i cinc mitjans aeris –tres helicòpters i dos avions de vigilància i atac– que donen suport als efectius terrestres fent el trasllat de personal, així com també descàrregues d’aigua en els punts que continuen actius del perímetre.
 
Els Bombers van treballar ahir per aturar la propagació cap al coll de Cerbi i evitar, així, que s’obri. Del flanc dret, queden algunes fumeroles que s’aniran apagant amb descàrregues dels mitjans aeris.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT