PUBLICITAT

Guingueta d'Àneu

L’incendi de Guingueta d’Àneu continua actiu després de set dies

Els Bombers volen ancorar el perímetre per evitar la propagació al Parc Natural de Nyiri

Per EL PERIÒDIC

Efectius dels Bombers treballen en l’extinció del foc.
Efectius dels Bombers treballen en l’extinció del foc. | BOMBERS DE LA GENERALITAT
Els Bombers de la Generalitat van reprendre ahir les tasques d’extinció de l’incendi de vegetació d’alta muntanya de la Guingueta d’Àneu que està actiu des del passat dissabte. L’objectiu dels efectius és ancorar el perímetre i evitar l’entrada de l’incendi al Parc Natural dels Pirineus a la Vall de Nyiri. No obstant això, les fortes pendents, inestables i amb cingleres mancades de camins, fan molt lenta i insegura la tasca amb eines mecàniques per part dels efectius.
 
Els Bombers de la Generalitat continuaran treballant amb una cinquantena d’efectius terrestres, amb les unitats GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal) i el suport de cinc mitjans aeris (tres helicòpters i dos avions de vigilància i atac) que faran tasques de transport de personal i descàrregues d’aigua. També comptaran amb dos vehicles d’aigua (Bombes Rurals Pesants) i 16 vehicles lleugers.
 
Treballs realitzats / Els efectius van estar treballant durant tot el dimecres al flanc esquerre, proper a la zona d’Esterri. Es van produir vàries represes a la Vall de Nyiri que es van poder controlar bé, però el descendent cap a Esterri, en ser una zona molt escarpada i insegura, va fer que el foc s’anés obrint en descendent per la carena del Broncal. Així, ahir al matí encara hi havia uns dos quilòmetres de perímetre actiu en aquesta zona. 
 
La dificultat d’accés al territori incendiat fa impossible als efectius dels Bombers fer una extinció d’atac amb vehicles d’aigua i han d’utilitzar una estratègia de contenció, desplaçant el personal amb els mitjans aeris fins a la zona de l’incendi, i a treballar amb l’ajuda d’eines manuals i foc tècnic. 
 
Segons les darreres estimacions per part d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat 450,9 hectàrees de vegetació de matollar, pastures i zona arbrada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT