PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Una subhasta amb material decomissat

La duana de la Farga de Moles ofereix 59 lots, per un valor de sortida de 214.000 euros

Per El Periòdic

Subhasta de productes decomissats, ahir a la Farga de Moles.
Subhasta de productes decomissats, ahir a la Farga de Moles. | ACN
L’Agència Tributaria va realitzar ahir una subhasta a la duana de la Farga de Moles, amb un preu de taxació de sortida de més de 214.000 euros. Els béns subhastats provenen en la seva majoria dels decomisos fets per la Guàrdia Civil a la duana, tot i que també n’hi ha alguns que són fruit de l’abandonament per part dels propietaris perquè no han pogut pagar els impostos en passar la frontera. L’administració de la duana fa aquestes vendes al millor postor de manera periòdica per donar sortida a aquests productes, i els diners obtinguts van a l’administració de l’Estat.
 
En total, segons va informar a l’ACN l’Agència Tributària, es van subhastat 59 lots. La subhasta es fa per escrit. En un sobre tancat, la persona que opta a un lot hi escriu el valor que dóna pel producte a què opta, seguidament, es llegeix cadascuna de les postures públicament i finalment es diu qui ha estat l’adjudicatari i el valor màxim que ha ofert. Els interessats han de fer un dipòsit previ del 20% del total del valor dels béns i després disposen de 15 dies per abonar la resta del valor i d’un mes per a retirar els productes.
 
Entre els productes que ha sortit taquen la presència de quatre lingots d’or amb un preu de sortida de 145.000 euros, el lot més valuós de la subhasta. També hi havia tretze vehicles per desballestar per 975 euros; 18 vehicles amb un valor entre els 600 i els 6.000 euros; una bicicleta de muntanya amb un preu de sortida de 2.400 euros.
 
També s’han subhastat lots curiosos, com ara 300 espardenyes de cànem per 192 euros, un lot amb 1.500 parells de guants de porter per 2.152 euros o un lot amb 1.000 gorres, 30.000 didals de ceràmica i 18.000 ventalls de paper, tot per un total de 1.695 euros. 
 
Els lots que inclouen materials de reparació de vehicles, begudes alcohòliques i perfums no hi apareixien, ja que només surten a subhasta per a empreses i societats, no per a particulars.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT