PUBLICITAT

Andorra la Vella

Vives ressalta la tasca de l’Eensm en la societat andorrana

El copríncep episcopal visita l’escola en el seu recorregut pel país

Per EL PERIÒDIC

Fenoll, Espot, Díez i Vives amb nois i noies de l’EENSM a la visita que va tenir lloc ahir.
Fenoll, Espot, Díez i Vives amb nois i noies de l’EENSM a la visita que va tenir lloc ahir. | ANA / J.R.
L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (Eensm) va ser l’escenari ahir al matí de la visita del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, amb motiu de la visita pastoral que està realitzant al país aquestes setmanes. L’arquebisbe d’Urgell va visitar el centre acompanyat del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Esport, i la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, segons va informar l’agència ANA. Durant la visita, Vives va comprovar de primera mà les tasques que duen a terme els usuaris de l’escola en els tallers ocupacionals de Xeridell i va posar en relleu la importància d’aquest tipus d’activitat, ja que «tothom fa el que pot i totes les societats es fan grans com millor tractin als més febles i el país».  

El copríncep, que va inaugurar les instal·lacions el 2012, va destacar la tasca que duen a terme els educadors i representants del centre en la societat, atès que, segons Vives, «Andorra ha de sentir-se contenta i orgullosa de moltes institucions, però sobretot de l’Escola Meritxell». A més, els usuaris de l’escola van obsequiar al copríncep amb un calendari i dues tasses, uns regals que han agradat a Vives, que ha aprofitat per comentar que «això ens recorda que aquestes persones són molt riques en amor i molt afectuoses».

Per la seva banda, Xavier Espot va valorar la visita del copríncep com «una bona ocasió per evidenciar la tasca del centre, a més, això mostra la bona cura dels discapacitats que hi ha al país i els grans recursos que hi destinem». Precisament, el ministre va recalcar que en els darrers anys «el volum d’ajudes ha crescut exponencialment per l’augment del nombre d’usuaris i això demostra que mai hem escatimat recursos en l’atenció dels discapacitats».

La presidenta de la Junta Rectora de l’Eensm, Pilar Díez, va recordar que en aquests moments el centre està centrat en l’ampliació de la residència Albó, la creació d’uns menjadors nous i la remodelació de la piscina. Díez també va exposar que «per a nosaltres és molt important el suport que ens dóna el copríncep i en dos anys esperem que hi hagi una nova inauguració». Un fet que va destacar Vives en considerar que «sempre hi ha coses a millorar, ja que el nombre d’usuaris va creixent». 

El copríncep episcopal va visitar també durant el dia d’ahir l’Escola Andorrana de Santa Coloma. A la tarda, també va portar a terme una celebració jubilar a la presó. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT