PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Noranta fotografies per il·lustrar la història d’Escaldes i Engordany

La mostra s’inaugura avui i estarà al CAEE fins el 28 de gener

Per El Periòdic

Una de les noranta fotografies de la mostra que s’instaura al CAAE.
Una de les noranta fotografies de la mostra que s’instaura al CAAE. | ANA
El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) acollirà Escaldes i Engordany: dues viles i un territori, una exposició fotogràfica sobre la història, l’economia i el paisatge de la parròquia que presideix Trini Marin, que s’inaugura avui al es vuit del vespre i que hi romandrà fins el 28 de gener de l’any que ve, segons va informar ahir l’Agència ANA. 
 
La mostra, que ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional d’Andorra i l’Arxiu Històric del Comú d’Escaldes-Engordany, està formada per noranta imatges des de principis del segle XX fins als anys 70 d’Escaldes i Engordany, un conjunt d’instantànies que són fonts d’informació d’una època passada, que incentiven la reflexió i desperten emocions.  i que suggereix una oportunitat per aproximar-se al passat, conèixer els protagonistes anònims de la història del país i emocionar-se amb la memòria conservada en una fotografia. Des del CAEE es proposa un relat fotogràfic amb dos protagonistes: Engordany, situada al solà, i vinculada a les activitats agropecuàries, i Escaldes, a l’obaga i amb una història determinada per l’existència d’aigües termals, un dels recursos més significatius de la parròquia.
 
La mostra recorda, en blanc i negre i amb les imatges fetes per diversos pioners de la fotografia, els paisatges naturals i urbans de la parròquia des del principi del segle XX; el caràcter eminentment rural d’Engordany, del qual encara en conserva algun testimoni, i els carrers i les tradicions d’una població que va viure les transformacions d’un país, i com es va omplir d’hotels, comerços i turistes.
 
Josep Alsina tindrà el seu espai / Paral·lelament, als principals carrers de la part alta de la parròquia també es podrà gaudir d’aquesta exposició, gràcies a les deu instantànies de Josep Alsina col·locades en suports exteriors que podran observar els vianants. Al CAEE també s’hi podrà visionar la pel·lícula Territoris de la memòria. I és que des del Comú es recorda que la mostra també esdevé un homenatge a Josep Alsina i una magnífica ocasió també per celebrar la declaració del fons que porta el seu nou, com a bé moble d’interès cultural, el 5 d’octubre passat.  

 
PUBLICITAT
PUBLICITAT