PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Descartada una moció per rebaixar l’IBI a la Seu d’Urgell

L'Ajuntament va denegar la proposició

Per El Periòdic

El ple de la Seu d’Urgell ha descartat aquest dilluns una moció de Compromís en què es plantejava una rebaixa del 5 per cent de l’IBI a la ciutat. La proposta del principal grup de l’oposició va rebre el vot contrari de la resta de partits del consistori urgellenc (Convergència, ERC i la CUP).
 
El text debatut instava a fer un esforç per reduir el tipus impositiu de cara a propers exercicis fiscals, a més d’iniciar un procés d’ajut als petits comerços, tot realitzant bonificacions de la quota de l’IBI dels locals comercials del centre històric i de zones d’especial interès, via subvencions sobre la quota líquida a pagar, «per tal de facilitar el lloguer comercial i incentivar l’obertura de locals i empreses», segons va indicar Compromís.
 
Posicionament dels grups / En relació amb la moció, el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, va titllar la petició de «reiterada» i va recordar que ja s’hi ha respost en d’altres sessions plenàries. Fierro va voler deixar clar el sentit negatiu del seu posicionament, recordant que malgrat les argumentacions de Compromís «fa vuit anys que l’equip de govern (Convergència) no apuja els impostos». Així mateix, va assenyalar que els ajuts actuals al casc antic de la Seu són superiors a la rebaixa que planteja el text, puntualitzant que tampoc seria bo «subvencionar locals tancats»., informa Ràdio Seu.
 
El polític urgellenc va advertir que el text presentat al plenari contenia dades «poc rigoroses» a l’hora de plantejar els imports de l’IBI, amb comparatives amb ciutats que no són referents i dades de renda que no s’adiuen amb la realitat de la zona, molt vinculada amb Andorra. A més a més, Fierro va deixar constància que els descomptes proposats a través del superàvit «no són gens fàcils d’aplicar» des del punt de vist de la intervenció municipal.
 
Resposta de Compromís / El regidor de Compromís va cloure el debat celebrant les possibles coincidències amb la resta de grups i va instar-los a «explorar sobre la linealitat de l’impost» i a «estudiar l’aplicació d’una rebaixa basada en aquest concepte» a immobles amb un cert valor cadastral.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT