PUBLICITAT

Cerdanya

El campió mundial Kilian Jornet s’instal·la al Pirineu

El cerdà torna a territori català per disputar les proves internacionals

Per El Periòdic

Kilian Jornet, amb María Escario a Cap del Rec.
Kilian Jornet, amb María Escario a Cap del Rec. | Ràdio Seu
Kilian Jornet disputarà al Pirineu tres de les sis competicions en les quals preveu participar aquesta propera temporada d’esquí de muntanya. L’esquiador i atleta cerdà ha fet públic aquest dimarts el seu calendari de curses per a aquest hivern, durant el qual es concentrarà en la Copa del Món, els Campionats del Món i la prova de patrulles per excel·lència, la Pierra Menta.
 
Després d’anys sense fer-ho, Kilian tornarà a disputar una prova internacional d’esquí de muntanya a la Cerdanya, amb la celebració de la cursa de Cambra d’Ase, enguany puntuable per a la Copa del Món, que tindrà lloc el dia 28 de gener. La prova serà en un entorn que coneix molt bé, ja que Jornet es va formar com a esquiador de competició a Font-romeu.
 
Al febrer, la Copa del Món es traslladarà fins a Turquia, on l’estació d’Ergan acollirà la tercera prova l’11 de febrer. Després, aquesta competició farà una pausa per a la disputa de la gran cita d’enguany, els Campionats del Món, que es disputaran a Transcavallo (Itàlia) del 23 de febrer al 2 de març. Concretament, el 24 de febrer es disputarà la cursa individual, el 26, la cursa d’equips, el 28, l’esprint, l’1 de març, la vertical, i el 2 de març, els relleus.
 
Aquest mes Kilian Jornet ja està preparant la temporada als Alps, on resideix i entrena habitualment sobre la neu. Segons va explicar ell mateix, en les dues darreres setmanes ha fet «65 hores de preparació», acumulant a les cames «un desnivell total de 51.500 metres».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT